tisdag 4 mars 2008

Byxor att matcha klänningen


Som jag skrev för lite sen sydde jag en spindelmannenklänning till Jennys (JnyDesign) dotter. Sen kom Jenny på att hon gärna ville ha ett par muddbyxor i samma tyg. Visst sa jag och undrade hur jag skulle lyckas knåpa ihop det mönstret. Men det gjorde jag på något sätt ialla fall och här är resultatet.

Byxorna är rätt enkla; varje ben är tillklippta i ett stycke och behöver bara sys i innersömmen. För att försäkra mig om att byxorna skulle tåla lite lek stickade jag ned sömsmånen i grensömmen och sydde en tät sicksack längst ned i grenen. Tyget är liksom inte av den allra mest slitstarka sorten och jag kan gissa ungefär hur aktiv en innehavare av ett par såna här byxor i storlek 110 kan vara...

Byxorna har mudd både upptill och nedtill. I den övre mudden sydde jag in en resår för säkerhets skull, som jag sydde fast med en stickning på varje sida. Man vill ju inte att byxorna ska trilla ned. Mudden nedtill ger en extra pösig effekt. Lite fint! Det här är nog också första gången som jag faktiskt tycker att detta namnband gör sig bättre än mitt riktiga. Inget ont som inte har något gott med sig! (Mina Namnband hade råkat leverera fel men lät mig använda de felaktiga medan jag väntar på de nya. Bussigt av dem!)

Material:
Tyg från Sundbybergs Textilcentrum
Mudd från Nea Nobelle

Bäst just nu:
Jätteskoj att få sy ett par muddbyxor i vävt tyg. Jag har mest sytt dem i velour innan.

Sämst just nu:
Att jag inte har kunnat prova dem. Mönstret är ju nytt, även om det inte är så komplicerat. Jag övervägde att prova på dottern men insgå vilken förtvivlan och otroligt tjat det skulle bli om ett par likadana, så jag näjde mig med att kontrollmäta mot ett par av hennes byxor. :-) Tur att den nye ägarens mamma är sykunnig... :-)
Sen tycker jag att det är lite synd att tyget inte håller färgen så länge som man skulle kunna önska.

19 kommentarer:

Cecilia sa...

Vilka läckra brallor :) Min store börjar bli byxlös så jag måste nog sätta mig snart och sy lite till honom. Mycket som ska hinnas med.

Thea sa...

Ja, de blev lite tuffa! Tyvärr är inte tyget det mest slittåliga och därför kanske inte klockrena till byxor...men de funkar nog ett tag iaf.

Jes sa...

Spindelmanen tygpet passade värkligen bra som byxor oxå, ur coola byxor!!! Ska nog se om jag inte kan lägga vantarna på lite spindelmannen tyg så k kan få så fräcka byxor :)

Gekko sa...

Så häftiga! Det är ju precis som du säger, på dessa byxorna gör sig verkligen namnlappen!

Dr. Gill sa...

Så utrolig kule bukser! Jeg har jo det tøyet liggende i skapet. Det var en god ide å bruke det til bukser!

Jenny sa...

Sååå snygga!!

Mannagryn sa...

Fina! Jag har också sytt ett par byxor av det tyget, fast det kanske inte är precis samma för mitt tyg är ganska grovt men även jag har förstärkt sömmarna. Har tänkt sy ett par shorts till Noah att ha i sommar också.

Lilla hund sa...

Jag har en del otryckta bodys över som jag säljer för 22kr styck. Kolla min blogg för mer info.

GoSi sa...

Snyggt som vanligt när du är i farten!

Lisa sa...

Hej Thea!

Tack för en UNDERBAR blogg (som jag blir sittande vid ALLDELES för länge vid på arbetstid ibland :) :)). Har en fråga till dig: Hur sydde du fållar snyggt före din Cover Pro??? Jag har endast en overlock (Bernina Bernette 334D).

Thea sa...

Hej Lisa! Och TACK för din snälla kommentar! Innan coverpron sydde jag med tvillingnål på den vanliga maskinen. Det blir också bra, men jag vet att man kan behöva mixtra lite med undertrpdspänningen för att få sömmen att se ut som ordentlig sick-sack på undersidan.

Lisa sa...

Hej igen Thea!
Och tusen tack för ditt svar! Jag har nu fått erbjudande om att köpa en endast demokörd coverstitch-maskin. En Brother 2340 CV för 3000 kr. Vet du - eller någon annan - om det är en okej maskin och affär??
Mvh Lisa

Thea sa...

Hej igen!
Jag känner inte igen den maskinen, men å andra sidan är jag ju inte dirket någon symaskinskunnare... Men 3000 kr för en coverstich tycker jag låter bra. Kolla på Sysidan http://www.sysidan.se/reviews/ om de har några recensioner där eller gå med som medlem (gratis) om du inte redan är det och ställ frågan på något av deras forum.

Lisa sa...

Thea!!!
Och jag som tror att du kan allt eftersom du gör så himla, himla fina saker :) :) :). Jag är med på Sysidan, men ingen har tyvärr lämnat ngn recension på just denna maskin. Tänkte mest att det kanske var dumt eftersom Brothern inte har ngn friarm - är man beroende av en sådan månne tro?
Lisa - igen

Thea sa...

Hej igen - smickrare där! :-D
Hmmm, jag måste tänka hur mycket jag använder friarmen... Inte så mycket, faktiskt. Jag brukar fålla innan jag syr ihop grejerna. Kanske ibland, men jag kan nog inte säga att jag inte skulle kunna sy det jag syr på en annan maskin. Var det till nån hjälp?!

Lisa sa...

Faktiskt en jättehjälp! Jag tror att jag skall slå till!! Jag är ju en sån urnybörjare, så det känns lite konstigt att köpa alla maskiner innan jag egentligen har börjat sy ordentligt... Men tycker det är jättekul att sy och har två små tvillingflickor som behöver fräcka kläder :). Å så vill man ju åt täcksömmen, eller hur???

Thea sa...

Jag skulle gjort likadant! :-)

Botilda sa...

Vilken toppenbra sammanställning över inställningar du har längst ner till höger! Den upptäckte jag först nu. Eftersom jag just blivit med en likadan overlock som du har, kommer jag säkert att smyga in och kika ofta på den ;-)

Thea sa...

Grattis Botilda! Tror du kommer bli toppennöjd!