söndag 8 maj 2011

Nya bralls

De här byxorna har en liten egen histora: Vi är ett litet gäng som brukar träffas och ha syhelger. Det är så härligt, för alla delar med sig av tips och mönster, sybehör och tyger. Jättekul och inspirerande att prova att sy efter någon annans mönster ibland. Den här gången hade jag fått låna ett muddbyxmönster av Mimmi. Hennes byxor är så fina! Men eftersom lillebror var med till träffen blev det inte så mycket sytt som det brukar och jag kom hem med mönstret istället. Äsch, ett par muddbyxor ska ju inte ta så lång tid att sy, tänkte jag och planerade in det på en lillebrorsovning. Men tji fick jag! Först sydde jag besparingen åt fel håll två gånger (och upptäcker det inte förrän jag sytt dubbla stickningar och allt, såklart) och sen, efter att ha sytt dem båda och sytt ihop byxbenen - inser jag att de är olika långa. Vet ni vad jag har gjort?! Jo, ritat av två frambyxor i olika storlek, sytt på besparingarna på den minsta och sen försökt göra ett par byxor av dem! :-D Och att det kunde ta så lång tid att upptäcka det!!

Eftersom jag gett mig tusan på att jag ville ha ett par muddisar i vävt tyg, som är lite formade och inte bara i ett stycke som många muddisar i velour ofta är, fick jag börja om från början och rita ett eget mönster. Jag visste ju inte ens vilka storlekar jag hade ritat av, så jag fick tänka själv. Så snopet - jag som helst hade sluppit!

Efter en del pyssel blev det klart, i stussvidd + 10 cm. Premiärbyxorna blev i brun manchester med orangea stickningar. Jättefint ihop, tycker jag! Och visst är det snyggt ihop med ugglebodyn?

Mönster:
Eget, strl 68. Klart inspirerat av Mimmi.

Material:
Bru manchester och mudd från Stoff och Stil

Bäst just nu:
Tycker så bra om byxorna. Tänker att de nog blir härliga att sy i linne till sommaren också, så det blir lite svalt och skönt.

Sämst just nu:
Såklart hela tabben som gjorde att det inte tog en timme utan fyra dagar att fixa till byxorna!

7 kommentarer:

Kristin sa...

Men så snygga de blev till sist!

Pernilla sa...

Jätte snygga, det är så jobbigt när ett litet projekt blir jätte stort innan det är klart fast dom var verkligen snygga så jag förstår att du inte gav upp och kastade dom i ett hörn ;)roligt att få se lill killen som har blivit såååå stor =)

BamBuu sa...

Väldigt irriterande när man gör sådana onödiga misstag, men snygga blev dom!

Mimmi sa...

Ingen vidare arbetsgång, men de blev fina till slut ;-)

Heilt spesiell sa...

Nydelige bukser!!Satt utrolig fint på.
Tunikaen nedenfor er også kjempefin.Jeg tror det finnes mer stoff i nettbutikken til Tiljamid.Link på min side:)

sorkmor sa...

så det kan bli ibland, är imponerad att du gjorde klart dem :) snygga blev de iallafall :)

Liten Lucky sa...

Vad skönt att höra att även en van och av mig ärad sömmerska ocksa kan göra lite tokfel med mönster.
Fast om jag vore du skulle jag skylla det pa amningen eller baby-sömnen...
Byxorna blev i alla fall hur fina som helst!