onsdag 4 maj 2011

Surfer girl

Varenda eviga år har jag varit sent ute med sommarkläderna. Som att jag vaknat ur idet och kommit ut i vårsolen och först då fattat att det behövs kläder för ett annat klimat! I år var jag lite mer förutseende. Nu har jag åtminstone mönstren klara.  Måste bara hinna sy också...

Ett par är i alla falla klara: För tre (!) år sen bytte jag lite alster med JNYdesign. Bland annat ett par jättecoola surfshorts. Nu ville jag prova att göra ett par i samma stil och sneglade lite på de gamla när jag ritade ett nytt mönster.

Modellen är rak och tight med besparingar och frambyxa i ett. Man lägger alltså mitt bak på tygvikningen och klipper ut besparing och frambyxa i ett stycke.  Det här är första försöket (förutom en snabb prototyp) och jag inser att jag skulle varit noggrannare med vinkeln mitt bak - nu blev det lite som en spets där och så var det inte tänkt!  Annars är jag väldigt nöjd med byxorna.  Materialet är poplin från Michas Stoffecke och ett mjukt, blommigt bomullstyg från Jofotex.  Gylfen stängs med kardborrband - tänk, jag hade matchande turkost kardborrband!  Så häftigt; en sån liten detalj att jaga upp sig över!  De små öljetterna trycktes på plats med prymtången och den turkosa anoraksnodden har jag köpt från Bibbi.
Jag trodde det skulle bli helrätt till min lilla sportiga tjej, men hon var faktiskt lite avvaktande. Tror det var för att hon behövde knyta en rosett i midjan - hon vill helst ha resår till allt!

Mönster:
Eget, 128

Material:
Turkos Hilcopoplin från Michas Stoffecke (dock inte årets)
Blommigt bomullstyg från Jofotex.
Anoraksnodd från Bibbi
Öljetter till Prymtången från Olssons tyger
Turkost kardborrband köpt på Syfestivalen

Bäst just nu:
Jag tycker de blev helcoola!  En himla massa jobb med mönsterritning och petsömnad med detaljer och stickningar, men det gör det extra roligt när det väl är klart.

Sämst just nu:
Ja, det måste ju vara att besparingen blev lite oplanerat spetsig bak.
Och att den nyinköpta tvättmaskinen redan har gått sönder.  En vecka att vänta på reservdelar.  Tusan, så trött man blir.  Elektronik.  Det fick mig att tänka på att jag själv faktiskt föredrar symaskiner utan elektronik också.  Mindre som kan krångla och lättare med reservdelar.  Fast de
med display är ju rätt smidiga, förstås. :-)

20 kommentarer:

LILLA MÖBELVERKSTAN sa...

Helt otroligt fina!!!

MinaMirakel sa...

Underbara, I Like!/Åsa

Gekko sa...

Snygga! Jag såg spetsen bak innan jag hunnit läsa och tyckte mest det var en fräck detalj! Coola byxor helt enkelt. Turkos kardborre tycker jag mig känna igen, minns jag rätt att vi köpte samtidigt? :-D

Thea sa...

Gekko: Haha, du är snäll du! :-)
Jo, jag vill minnas att vi köpte och delade!

Style by M.O.M. sa...

Väldigt snygga och imponerande sömnad!

*jag vet inte ens vad "besparing" betyder*

:)

/karin

dajj sa...

100% min stil! (fast kanske mer till mig än till sönerna...) =D Jag måste dock erkänna att även jag trodde att den lilla spetsen var en uttänkt detalj. Tycker att det ser snyggt ut!

Y sa...

klart coolt!!!

Thea sa...

Tösabiten: Besparing är den lilla extra delen högst uppe på bakbyxan på tex jeans.

lerolai sa...

Så tuffa! Och snyggt med alla detaljer, gillar också när det är lite mer arbetat, även om det tar något längre tid.

Style by M.O.M. sa...

Tack Thea!

Lilla NovaK sa...

Ascoola! Vilket jobb du har lagt ner med alla detaljerna!

Palven sa...

Så himla coola - me like!!!

Anonym sa...

De blev så himla tuffa. Hon blir coolas på beachen i sommar.

Angi sa...

Skitsnygga!!!

(och jag tänkte som Gekko och tyckte det var snyggt med spetsen, så du kanske skulle tänka om!) :o)

Mimmi sa...

Superduper-fina!!!!! jag uppfattade inte att du hade köpt det blommiga hos Jofotex ;-) Länge sedan det var ett besök där, snart dags för en utflykt kanske. Den där förädiska spetsen känner jag igen. Jag har den på "mina" jeans och har ännu inte åtgärdat mönstret. Jag går nog på Gecko´s kommentar :-)

Ingrid sa...

Aaah, vad snygga! Jag gillade också spetsen där bak. Men jag vet hur det är när man har tänkt sig något och det inte blir riktigt så som det man hade för ögonen. Vilken snygging hon blir i sommar!

Cecilia & Busiga ungar sa...

Oj, vilka häftiga kortbyxor....härliga färger. Riktigt somriga....måste också uppdatera lite bland killarnas sommarkläder...men så häftiga kortbyxor vet jag inte om det kommer att bli..=)

Anonym sa...

Helt såld! Såååå himla snygga!

Fangoria sa...

Fantastiskt coola!! =)

Jes sa...

WOW WOW!!! Dom blev så snygga och swr såå välarbetasde ut!!1 Du har inspirerat mig, nu har jag sytt ett par surfer shorts till K där jag oxå använder mitt blommiga tyg, kommer ut på bloggen inom en snar framtid.
Tack för all inspiration du ger :)