fredag 13 maj 2011

Ugglor till Edvin

Ett litet uggleset har, liksom en liten Edvin, just sett dagens ljus. Min snälla svägerska ville uppvakta sin kompis som just fått en liten son med ett Kokalalplagg. Det är så roligt; en sån ära!

Efter lite konfererande på hemmaplan bestämde hon sig för de bruna ugglorna (de är fortfarande en av mina favoriter också, faktiskt) med ett par muddbyxor till. Velour kanske blir för varmt, funderade jag, och undrade om stretchfrotté kunde göra jobbet också? Det kunde det. Jag hade en meter himmelsblå hemma. Den är bara så fin! Så med lite blå täcksömmar på bodyn och bruna muddar på byxorna blev det ett litet välmatchat set. Som jag har förstått det blev det en uppskattad present också.

Mönster:
Egna, strl 62. Byxornas mönster är nygjort.

Material:
Ugglor i stretchjersey från Jofotex.
Himmelsblå stretchfrotte från Nea Nobelle (förra året).  Kanske från Syfestivalen?

Bäst just nu:
Våren! Det är något magiskt när häggen blommar. Varje år stannar tiden till ett litet tag just då och så fort den har blommat över börjar jag längta till nästa vår!

Sämst just nu:
Trasiga tvättmaskin som aldrig blir hel trots att reparatörerna avlöser varandra.

3 kommentarer:

Pernilla sa...

Jätte fint set snyggt med blått och brunt.
Tråkigt med trasig tvätt maskin, tvätten är ju ett evighets göra ändå och med flera barn kan jag tänka mig att högen växer! =/ Hoppas det löser sig snart!

Mimmi sa...

Åh nej, en trasig tvättmaskin tänkte jag inte på. Jag skulle ju naturligtvis tvättat dina tyger innan ja skickade dem. Sorry!

Vecka - Vecka sa...

Brunt och blått är alltid fint! Gillar ugglorna, synd att mina är slut..