söndag 19 juni 2011

Sommarklänning och sommarregn

Jag skrev förut om storasyster som fått en ny skolavslutningsklänning. Om hon är lite svår att sy klänningar till så är lillasyster desto lättare. Hon älskar allt vad klänningar heter!

När jag gjorde mönstret till den här klänningen kikade jag på en favoritklänning som lillasyster hade förra året och älskade. Tänk så mycket man lär sig på att titta på (välsydda) plagg man gillar!

En klänning kan går jättefort att sy. Och den kan ta lite längre. Den här tog ganska lång tid. Jag var petig med detaljerna, både de osynliga och de som syns när man har klänningen på. Det blir verkligen en annan känsla när man vet att man varit omsorgsfull när man sytt. Man är helt enkelt nöjdare, även om det inte syns utanpå plagget.

Tyget är så härligt. Det är en bomullspoplin som jag köpte från Nea Nobelle på Syfestivalen. Den använde jag förresten även till en snurrkjol jag sydde i våras. Passpoalerna är i jeanstyg (gjorda av jeanssnedslå och tunt passpoalsnöre). Livet ovanför skärningen är fodrat och klänningen knäpps genom ett sprund med två knappar bak.

Mönster:
Eget, strl 110, BV+10

Material:
Hilcopoplin från Nea Nobelle.
Jeanssnedslå från Swelogent.
Tunt passpoalsnöre frånn Bibbi.

Bäst just nu:
Aha-upplevelserna när jag insåg hur jag skulle ändra mönstret för att få det resultat jag ville med skärningen och rynket fram och ärmarna.

Sämst just nu:
Att när de stod där, alla förväntansfulla små dagisbarn med föräldrar utrustade med picknickkorgar, öppnade sig himlen för första gången på fyra veckor. Ösregn. De var ju såklart jättesöta ändå, bara lite blötare. Och picknicken blev rätt snabbt avklarad!

8 kommentarer:

Heilt spesiell sa...

Skikkelig flott både denne og den til storesøster. Koser meg som alltid med dine innlegg. Selv har jeg min overlock på service-utrolig kjedelig..så om dagene nå hasr jeg sy-abstinenser og klipper i vei klar for sy-maraton når maskinen kommer hjem igjen...:)

Unknown sa...

Å så fin! Fint tyg och modell!

Nathalie sa...

Jag har en tävling på min blogg just nu där man kan vinna ett haslband med hänge i form av en silverängel med en valfri sten i, var gärna med! =)

http://nathssfoto.blogg.se/2011/june/tavling-vinn-en-silverangel-1.html

Fröken Pimpinett sa...

Underbar klänning! Älskar modellen!

Mirre Syr sa...

Hon ser mycket nöjd ut lillasyster med sin fiiina klänning! :)

//Mirre

Thea sa...

Heilt speciell: Kan se dina att-göra-högar framför mig... :-)

Mirre: Jo, hon var rätt nöjd... :-)

Mia sa...

Förstår din känsla av att ha välsytt både på sånt som syns och inte syns. Den blev jättefin klänningen.

Vad bra att den tål regn också ;-)

LilleLeo sa...

Kjolen var utrolig skjønn, nydelig stoff! Min kommende 7-åring hadde elsket en slik en.