torsdag 9 juni 2011

Sommarset till nykomling

Min svägerskas bästa vän har fått en liten dotter. Grattis! Det är lite festligt, för först när vi visste att vi väntade lillebror trodde vi att vi skulle vara rätt ensamma med bebbe i bekantskapskretsen. Det kändes lite som att de flesta var färdiga. Men sen släppte bror och svägerska bomben och efter det briserade det lite varstans bland vänner och bekanta. Och samma sak verkar det vara i svägerskans kretsar. Det är jättekul!

Det här setet är alltså till en av nykomlingarna. Svägerskan var med och designade det. Hon ville gärna ha de gröna hjärtanen (vet att kompisen gillar det!) med milt rosa kantband och täcksömmar. Sen spånade vi på byxor. Det förra babysetet jag sydde fick byxor i stretchfrotté. Det gillades. Men mudd i midjan var kanske lite varmt mitt i högsommaren som vi har nu? Och varför inte lite vida nedtill som bootcutbyxorna jag gjorde till lillkusin i vintras? Och så matcha med bodyn på något vis. Inte helt lätt att matcha vita stretchfrottébyxor när man inte har muddar. Jag gjorde som professor Balthazar: funderade, funderade och funderade. Och så föll bitarna på plats. Fickor med kantband! Jag har sett Mimmi göra liknande och det är jättefint. Täcksömsmaskninen fick göra sitt med att sy på fickorna. Jag var lite osäker på hur det skull bli först, men det kunde sitt jobb! Gröna täcksömmar nedtill och knapphål och snodd framtill om lilla tjejen skulle vara lite smal om magen. Hoppas de passar och gillas!

Mönster:
Body: Eget, strl 56
Byxor: En kombintion av mitt eget muddbyxmönster och Ottobres bootcuts i 4/2008. Storlek 56.

Material:
Hjärttyg i bomull/lycra, Liandlo.
Vit stretchfrotté från tyghyllan. Köpt från Stoff och Stil för länge sen.
Snodden är ett skosnöre, men Bibbi har många olika färger. Och hon skickar ju mot brevporto så det kostar inte många kronor.

Bäst just nu:
Jag gillar byxorna så mycket! Premiär för såna fickor, men det kommer bergis blir flera! Och snodd på såna här byxor ska jag ha oftare. Det är ju lite pyssel, men en kul detalj om man vill ha ett mer välarbetat intryck.

Sämst just nu:
Att bara bodyn fick en Kokalallapp. Den kommer från en (oanvänd!) dreglis som blev ful i böjen. Hoppas, hoppas de nya kommer snart.

15 kommentarer:

Unknown sa...

Men, galet sött!!!

Karolina sa...

Otroligt charmigt set!!

Pernilla sa...

Sött set och riktigt somrigt =)

Syserine sa...

Superfint!

Anki sa...

Vilket härligt set! Verkligen snygga fickor på byxorna å det ser så proffsigt ut med snöre i linningen.

MinaMirakel sa...

vill oxå ha de gröna hjärtanen, jag har ju dom rosa!
Man kanske ska göra tvärt om rosa hjärtan med grönt kantband!
Jättesnygg kombo!/Åsa

jenny sa...

Hur fint som helst!!

Annikwa sa...

Vilken klockren kombination med grönt och rosa, och vilka proffsiga byxor!
Åh jag är så sugen på det där tyget med hjärtan, men liandlos frakt är så dyr, ack och ve! :-)

Annikwa sa...

Förresten, var har du köpt det rosa kantbandstyget? Fin färg tyckte jag.

Anonym sa...

Tack snälla ni!
Åsa: Det blir säkert jättesnyggt med rosa hjärtan och gröna kantband också.
Annika: Kantbandet är Hilcos interlock. Jag glömde skriva det! Finns tex hos Nea Nobelle och Tygpyssling. KAn du itne gå ihop med någon och köpa från Liandlo? Det brukar jag försöka göra. För jag hålelr med om att det blir dyrt med frakt när man bara vill ha lite här och lite där.
//Thea

Ahlard sa...

Wow, verkligen välsytt set:) Superfint och proffsigt.

Mimmi sa...

Superfint set och att få till färg på byxorna med stickningar blev ju klockrent. Fickorna är även jag nöjd med men allra mest nöjd är nog lilleman ;-) Nu har han börjat tjata om snodd, "den modekännnaren", så det får nog bli något liknande på kommande shorts som måste produceras.

Tack för de vämrande orden ;-)

Åsa Tidqvist sa...

herregud vad det ser proffsigt ut! supersnyggt!

Jes sa...

ÅÅÅ vilka härliga kläder blev helt kär i byxorna, snyggt med kanten på fickan :)

Mia sa...

Jätte fint, men en liten fråga. När du sätter tryckknappen så där inne på tyget (inte på kantbandet) går inte tyget sönder då? För mej vill det på att gå sönder vad gör jag för fel?