fredag 11 mars 2011

Färgglada svampar

Det här härliga svamptyget har jag kikat på flera gånger på Michas Stoffeckes hemsida, men lyckats hålla fingrarna i styr. På Syfestivalen trillade jag dit i alla fall. Som varje gång kom jag från Nea Nobelles monter med mer än jag hade tänkt från början! (Fast jag ångrar mig aldrig, det är sant!) Den här gången var det som sagt den fina svampinterlocken som Jenny höll upp bredvid den röda velouren och suktade mig. Du är en duktig försäljare, Jenny! ;-)

Just den fina kombinationen bara skrek till mig att den ville bli ett litet set till lilla kusinen. Och om den nu verkligen ville bli det så fick den väl det då! Den röda velouren var ju så himla fin till så det fick bli ett par matchande bootcutbyxor till också.

Mönster:
Body: Eget i strl 68
Byxor: Ottobre nr 4/2008

Material:
Svampinterlock, 100% bomull, Nea Nobelle (finns i blått,rosa och grönt också, om de inte är slut).
Tunn interlock till kantband (JNYdesign)
Velour till byxorna, Michas Stoffecke

Bäst just nu:
Jag tycker det är så härligt att slinka förbi Nea Nobelles monter på Syfestivalen. Man hiattar alltid så många fina tyger och Jenny är så bra på att plocka fram tyger man inte sett annars och snygga kombinationer.

Sämst just nu:
Att jag tycker att midjan ser lite stor ut på byxorna. Vi får hoppas att de passar. Annars får de komma tillbaks för en liten justering.

22 kommentarer:

Onomak sa...

Vilken härlig rödfärg! Jättesött tyg!

Mimmi sa...

Svamptyget har jag också tittat på hur länge som helst. Det fick dock stå tillbaka för andra härliga tyger i Neanobelles monter p0å syfetsivalen. Håller med om hennes härliga monter - det är verkligen som en underbar godispåse modell större. Skulle vilja ha hur mycket som helst där. :-)

Pyssellycka sa...

Neeej, inte visa så fina tyger! Hur skall jag kunna motstå det. Och jag håller med, jättefint till det röda. Hoppas att byxorna passar!

Camilla sa...

Vilket fint set! Så fina färger, härligt!

Jag är grymt avis på din skärmatta, har bara en vanlig.

Gekko sa...

Jättehärligt! Tyget är bara underbart! Den där kusinen börjar bli mycket välekiperad nu eller hur? :-D
Jag har också sytt av det byxmönstret för länge sen. Samma storlek till en mullig kille, fick göra om midjan en del... :-( Men sen blev de jättecoola på!

ealina sa...

Vad fint det blev! Jo, jag tillbringade också en hel del tid vid Nea Nobelle, hihi. Och sedan så var det ju precis bredvid JNY och alla godispåsetygerna.. Ja, det är alldeles för lätt att komma hem med alldeles för mycket.. *ler*

Heimlaga sa...

Jättefint!

Liten Lucky sa...

underbart! Jag har inte sett tyget färdigsytt ännu. Det far nog bli svampar hos oss ocksa :)

Vindling sa...

Underbart!

Anonym sa...

Jättesnyggt svamptyg, nytt för mig. Hela setet ser mycket fint ut.

Mia sa...

Man ska göra som tygerna skriker, det är enklast så (och roligast). Och som du säger, man ångrar sig aldrig.

Hur snyggt som helst. Kul för kusinen!

od Andulky sa...

Så jättefint!
Kram

Heilt spesiell sa...

Veldig fint sett.Jeg vil også på syfestival!!!Hvorfor har vi ikke det i Norge..hmm.. må kanskje legge turen over grensa en gang det passer seg med festivalen.Kan bli dyrt men himla gøy;)

Angi sa...

Superduper snyggt! Röda färgen på byxorna är verkligen hur härligt som helst och kombon med svamparna - oslagbar :o)

Emblan sa...

Fina tyger :) och du verkar ju vara något slags av expert på kantband så nu undrar jag, vet du , eller någon annan ?? om man kan köpa färdiga band i rätt bredd?? Var? Tusen tack för alla som kan hjälpa till! Har precis fått hem bandkantaren men vet inte alls hur jag ska få till banden :/

http://gobitsyr.blogspot.com

Thea sa...

Emlan: Man köper inte färdiga band till bandkantaren utan klipper till dem själlv i rätt bredd. Om du har en som ger 12 mm färdigt band och viker fyra gånger klipper du banden 42 mm breda. Allra enklast är det att använda skärmatta, skärlinjal och rullkniv, men det går såklart jättebra med vanlig hederlig sax också.

Äppel Päppel sa...

Så mysigt set! Är också förtjust i svamparna. Jättesöta!

Pernilla sa...

jätte sött set!

sysslar och pysslar sa...

Jättemysigt set! Blir ju nästan bebissjuk bara av att titta på kläderna. Skulle absolut ha såna mysiga kläder på om jag skulle ha en liten flickbebis.

Nobelle sa...

Titta vad fint det blev! Känner mig väldigt nöjd att jag lura på dig det ;)
Du har väl inte missat bloggutlottningen på min nya hemsida?

Kram, Jenny

Thea sa...

Haha, hej Jenny, där är du ju!
Ja, som jag sa är jag väldigt nöjd också! :-)

Jennie sa...

Åh vilket fint set! Jag blev förälskad i svamptygt Nea Nobelles monter på syfestivalen men då var det redan slutsålt, till min stora besvikelse och plånbokens glädje. :)