söndag 20 mars 2011

I sagornas värld


En saga på magen! Det är precis vad man får om man har en body i det här tyget. Och det har lillebror. Med ett par bruna hängselbyxor till.

Rödluvantyget kommer från Liandlo, men var tyvärr slut när jag skulle till att beställa. Snälla Benglan erbjöd sig att avvara en bit så att lillebror kunde få sin godnattsaga. Tack!

Byxorna är mitt vanliga hängselbyxmönster, för första gången i storlek 68, men med muddar den här gången. Fast jag undrar om jag inte gillar dem ännu bättre i den vanliga varianten. Till kantband den här gången valde jag Hilcos muddväv. Den är så fin, men jag gillar nog faktiskt ändå bättre att kanta byxorna med interlock. Muddväven drar ihop sig (såklart) medan interlocken snarare bara kantar.

Mönster:
Egna, storlek 68

Material:
Jersey i bomull/lycra med rödluvanmotiv: LiandloInterlock till kantband till bodyn: TygpysslingBrun velour till hängselbyxorna: TygpysslingBrun Hilcomudd till hängselbyxorna: Michas Stoffecke

Bäst just nu:
Jag säger som Abbes (i Madicken) pappa: Nu känner jag livet i mig! Det är nämligen VÅR!!

Sämst just nu:
Att jag glömde köpa det röda uggletyget som jag hade skriviit upp på inköpslistan när jag var förbi Jofotex i helgen. Typiskt!!

12 kommentarer:

Syserine sa...

Vad härligt sätt! Jag funderade faktisk i dag då jag sto med huvudet i min muddlåda hur det skulle vara med all min fina Hilcomudd i bandkantaren, jag gillar verkligen den ribbade strukturen. men i dag har CPen och jag inte alls varit vänner så det får nog vänta.

Helena sa...

Vilket fint set!

Ja, det är härligt att man börjar känna att det är vår nu :)

Ahlard sa...

Underbart:) Superfina byxor, jag måste våga mig på dragkedjor... nästa gång jag har tid att sy MÅSTE jag testa. Det kommer nog fler sagor framöver, och sagor på magen är som sagt helt rätt:)

Pyssellycka sa...

Så fint! Åh, jag är så sugen på att göra ett par sådana byxor till min lillkille. Men det gäller att passa på, för snart är det ju lite för varm för tjocka velourisar.

Unknown sa...

Men så sött!

Holdbart sa...

Fin fin! Väldigt sött tyg och fin fasong på byxorna.

od Andulky sa...

Så fint!!
Kram

Annikwa sa...

Superfint set!

Jag har inte kommenterat här förut (dumt av mig!!), men din blogg är min främsta inspirationskälla. Det var med hjälp av din tutorial jag sydde min allra första (misslyckade) mössa, och den andra, lite finare mössan, och på den vägen är det! Sen vågade jag mig på att sy min första body med hjälp av din kantbandstutorial, och nu har jag plötsligt sytt halva dotterns garderob! Och med min mammalediga tid har jag dessutom lyckats starta min egen syblogg. Tack för all inspiration!

MinaMirakel sa...

Helt underbart set!/Åsa

Thea sa...

Annika: Så kul att läsa! Ska kika in på din blogg nu!

Onomak sa...

Jag älskar dessa byxor! Måste prova sy nåt liknande nån gång. Ska bara våga mig på dragkedja först ;) Jättemysigt med bodyn till!

rebecca sa...

hejsan!

du säljer inte kläder du syr eller? hitta inget om det men kanske bara har missat. Detta set är helt underbart och jag vill ha! Hójta om du ska sälja det (även som begagnat). :)

mvh Rebecca
geshiia.blogg.se