tisdag 15 mars 2011

Pyssel i syrummet


Tänkte bryta av syflowet lite med att visa lite pyssel i mitt syrum. Nu syr jag visserligen i princip aldrig när barnen är vakna, eller åtminstone inte om maken inte är hemma samtidigt. Men det kan ju behövas lite sysselsättning ändå och i ett syfreaks hem blir den rätt lätt syrelaterad.

Under sportlovet frös alla roliga aktiviteter inne på grund av en elak kräksjuka. Då tager man vad man haver här hemma. Mitt mönsterpapper, som är så himla bra och som jag är helt beroende av, blev en jättebra grund för ett landskap som jag ritade och barnen fick färglägga och fylla på med figurer. Jag kan verkligen rekommendera det mönsterpappret (och kanske inte framför allt för att göra teckningar till barnen, men det är bra till det också!). Det är matt på ena sidan och lite glansigt på andra. Lätt att se igenom, slitstarkt och kanonbra att rita och sudda på. Nästan ett måste om man vill konstruera och ändra i mönster. Pappret, som används bland annat av Tillskärarakademin, finns att köpa på Lundholms papper i Trädgårdshallarna i Årsta Partiahallar i Stockholm.
Fler aktiviteter.  Man kan göra sybanor och labyrinter också.  Storasyster, 7 år, syr numer själv på symaskinen. Hon är jätteduktig! Jag började med att rita några banor på vanligt papper som hon fick följa från start till mål. Dem syr hon lätt, liksom kuddar och filatr. Kolla hur noggrann hon är! Sen ritar hon egna banor till lillasyster, 4 år, som sitter i mitt knä och syr. Inte riktigt noggrann ännu, men klart road.

Vad gör ni andra i era syrum (förutom syr, förstås!!)? Har ni några roliga tips?

9 kommentarer:

Mimmi sa...

Spännande aktiviteter i syrummet!

Själv har jag tänkt att flytta in Crosstrainern i syrummet nu när det är städat och har fått lite mer golvyta. Tänkte att det kunde vara ett bra sätt att inspireras till nya kreationer samtigt som man tränar ;-) Känns trevligare att stå där och träna än i ett mörkt och tråkigt TV-rum so aldrig använd. Jag kanske återkommer med ett inlägg.

ealina sa...

Vad kul att de vill vara med och sy lite :)

Här är ju mitt syrum i vardagsrummet nuförtiden, så där är vi ju oftast allihop. Minikillen ligger gärna och gnager på måttbandet förstås, det är ju lite syrelaterat? ;)

annas alster sa...

Städar, hehe :)

od Andulky sa...

Bra idéer!!!
Ligger själv däckad i magsjuka sen i söndags!! Värsta jag varit med om som vuxen :-(.
Kram

rino sa...

Kul med barntips:-) Sybanor var en bra idé! Min stora har mest sytt luktpåsar och väskor. Och dukar med dekorationssömmar förstås!

Själv håller jag till i klädkammaren där man måste kliva över tyglådor o div skräp för att öht komma in... Barnen tycker att det är ett toppengömställe i kurragömma men jag är inte lika förtjust

KRUMELEJ sa...

Så kul med lite sällskap i syrummet :D. Mina troll brukar vara med ibland, och då blir det knapparna som kommer fram.

Gekko sa...

Härligt! Kul att se!
Milleman kan inte vara med i syrummet, han blir bara speedad, springer runt och river ner saker. Stora tjejen däremot sorterar knappar, målar, syr för hand (och sticker sig lite) eller klipper i tyget. Hur mysigt som helst!
Just det, hårklämma! Det gör vi tillsammans, syr fast knappar och band och gör fin pynt till fröknens hår :-)

Åsa Tidqvist sa...

min pojk vill inte ens se på maskinerna...min 4,5 åring däremot, hon sortererar OL-skräp i färgordning, knappar, leker tygaffär och jag ska köpa tyg )då är knapparna pengar!) sen så vill hon ju gärna prova alla kläder...där är vi inte helt överens. än.
men jag ska visa sybanorna, de kanske går hem hos sonen!

åsa sa...

Den som ändå hade ett syrum! Jag delar utrymmet med tv:n, datorn, skivspelaren, gitarrer och en hel drös med leksaker...

Jag minns att mamma ritade sy-banor åt mig när jag var liten.