söndag 13 mars 2011

Latte

Latte är en bra rubrik på det här inlägget. Dels för att jag har gått och blivit med kaffemaskin som satt lite extra guldkant på mammatillvaron (med trean är det lite omständligare att komma iväg och få sig en latte på något café - tiden liksom försvinner) och dels för att bodyn i det här inlägget är sydd i det superfina tyget "Finn djuren" med just färgen latte.

Jag gillar tyget så mycket! Fast från början trodde jag att trycket skulle vara lite mindre och blev nästan lite besviken när jag såg att mönstret var så stort. Men nu när jag sytt i det kan jag känna att det inte gör så mycket; det blev jättefint såhär också. Men en liten del av mig önskar mig en mer finstilt variant också, det skulle bli lite mer synligt på kläder i mindre storlekar, som det här. Fast å andra sidan blir det inte så plottrigt på större plagg. Svår avvägning, det där. Men fint är det hursomhelst!

Mönster:
Egna, strl 68. Bodyn är det gamla vanliga medan byxorna är ett nyritat mönster, fortfarande under utprovning.

Material:
Tyget "Finn djuren" i bomyll/lycra från Znok Design.
Nougatbrun velour från Swelogent.
Tunn interlock som kantband.

Bäst just nu:
Vart vi än kommer får lillebror komplimanger för sina kläder. Folk säger uppskattande saker om dem och undrar var vi har köpt dem. Då blir man så glad och stolt när man får berätta att man sytt dem själv. :-)

Sämst just nu:
Att orken och inspirationen trutit lite på sistone. Det är så trist när man vill sy men inte har den riktiga gnistan.

21 kommentarer:

Liten Lucky sa...

oh vad fint!

LADY JEN sa...

Riktigt snyggt!

ealina sa...

Håller med dig om allt!

Här har vi med en kaffemaskin, man behöver verkligen det när trean stoppar en från att komma ut och dricka gott kaffe på café :) Förut idag satt jag i lugn och ro vid symaskinen med en kopp riktigt kaffe bredvid mig och Norah Jones på stereon, och den lilla stunden var en sån där stund som man behöver för att ladda batterierna inför kommande vecka.

Fint litet set du knåpat ihop! Det där tyget verkar bättre och bättre i mina ögon med. Jag såg det som sjal på syfestivalen och har nästan blivit lite kär i det sedan dess *drömmer*

Jag hoppas att din inspiration kommer tillbaka så att du blir lite gladare i att sy mer! :)

Annika sa...

Så fint set!
Tycker det blev snyggt fastän jag kan hålla med om att trycket är lite stort.
Med tanke på din blogg verkar det verkligen inte som orken tryter.
Så många fina saker du hinner med att göra.

/ En trebarns lattemamma

Ps. det där med inskaffande av kaffemaskin var något av det bästa jag gjort. Nu kan jag dricka finkaffe hemma :-)

Madelene sa...

Själv kör jag euroshopper bryggkaffe...med 4 barn så går lattemaskinen sönder! :0P

Jag har tidigare inte alls gillat finndjuren, men när jag nu ser din fina body så kan jag säga att jag gillar det...jättemycket! Personligen tycker jag att storleken på mönstret passade alldeles perfekt till en body i den storleken.

Unknown sa...

Snyggt med lite "enkla" färger emellanåt!

Jag tycker nog att det gör sig ganska bra med stort mönster även på en liten pluttebody faktiskt. =) Tyvärr tycker jag däremot att priserna har börjat skena iväg lite väl mycket nu (till och med för att vara ekologiskt). Men vad gör man? Kläderna blir ju så tokfina!!

Unknown sa...

Inloggad på fel konto ser jag... =)
/dajj

Thea sa...

Madelene: Vi kan enas om att det behövs rikligt med kaffe för småbarnsföräldrar i alla fall! :-)

Dajj: Håller med dig om priserna. De börjar bli i högsta laget, helt klart. Lite tråkig utveckling, faktiskt, oavsett vad det beror på.

Angi sa...

Mysigt! Jag var också inne på att det var för stort mönster för små bodysar, men den är verkligen superfin nu när man får se hur det verkligen blev!
:o)

Pernilla sa...

Jätte fint set, vet inte hur det är hos dig men här hemma är det vakna nätter och långa dagar som tar ut sin rätt när det gäller inspiration och ork till sömnad.

Mia sa...

Förstår att du får komplimanger! Du syr ju jättesnygga saker. Och jag tror folk uppskattar mer och mer den lill-skaliga kreativiteten och inte stora kedjornas utbud.

Onomak sa...

Jag var inte heller jätteförtjust i tyget innan jag såg det på syfestival och köpte en bit. Då blev jag kär :)
Jättesnyggt med mörkbrunt till!

Pyssellycka sa...

Mums vad fint!
Hoppas att gnistan snart kommer tillbaka. Känner själv att det går upp och ner, man får liksom kämpa för att komma igång ibland. Men när man väl sitter där vid maskinen... Det är som om energin kommer tillbaka!

Benglan sa...

Vad fint setet blev!
Blev liksom du lite besviken över storleken på mönstret då jag trott och hoppats att det skulle vara mkt mindre. (Saknar generellt småmönstrade jerseytyger!)

Måste bara säga att Kokalalbrallan blev en grym hit! Tack :)

Benglan sa...

Läste igenom kommentarerna här och jag måste säga att jag också håller med Dajj angående skenande priser. Tråkigt är det, men ja, vad gör man?! (Kunde tex inte motstå de finska frottétygerna, men 245 kr metern. Omg!.)

Hanna P S sa...

Jättefint! Fint med lite mer dämpade färger också, ofta syr man väldigt färgglatt. Ett kantband livar ju upp ändå.

Kaja sa...

Kaffemaskin är nödvändigt när man är mammaledig... Vi skaffade vår i slutet av min mammaledighet för andra barnet och då var jag så besviken för att vi inte hade gjort det tidigare...

Åsa Tidqvist sa...

jättesnyggt!

å en kaffemaskin...vill med ha!

MinaMirakel sa...

Jag kör med vanligt Zoegas, men har fatt en elektrisk kaffekvarn när jag fyllde år.
Det blir gott kaffe!
Men finn djuren kunde jag inte låta bli att köpa, har båda varianterna i gardroben!
Setet blev jättefint!/Åsa

Anna Johansson sa...

Så fint! Jag har inte bestämt vad jag ska sy i min bit av Finn Djuren än, men nu ser jag ju att en body blev jättefint, kanske blir en body

Le Petit sa...

Så snyggt set!