onsdag 2 mars 2011

Iris visa med rosa detaljer

Men vad hittar jag här?! Ett obloggat inlägg om ett Iris visaset. Hur kunde jag ha missat det? Och ändå - vilken tur! Här har det nämligen varit total foto-, redigerings-, och skrivtorka i över en vecka nu. Anledningen till det är:

1. Kräksjukan slog klorna i hela familjen.
2. Tvättmaskinen har lagt av.
3. Internetuppkopplingen hemma krånglar.

Då borde jag såklart skrivit sytorka också, kan man tycka. Men faktiskt, att sy har fungerat lite som en ventil. När kaoset lagt sig, om än tillfälligt, har jag sytt till mig lite ny energi nån timme framför maskinerna. Visst låter det tokigt? -Bara en synörd kan förstå.

Det här lilla setet tillhör numer lillkusinen. Kanske att det till och med börjar bli i minsta laget? Det är i alla fall sytt i Strömmings fina bambuinterlock Iris visa, som nyligen kommit i en lila färgställning också. Den här limegröna bodyn fick detaljer i cerise och ett par matchande muddbyxor.

Mönster:
Egna, strl 62

Material:
Bambuinterlock från Strömming.
Ceris interlock från Michas Stoffecke
Mudd och velour från Jofotex.

Bäst just nu:
Jag inser vilken tillgång det är att ha en hobby som man tycker så mycket om. Tänk vilken förmån att man, när man känner sig trött och less, bara kunna sätta sig och sy så får man ny energi. Det är svaret på frågan "Hur hinner du??". Jo, för att det ger mer energi än det tar. Nästan i alla fall! ;-)

mst just nu:
Jag skulle ljuga om jag sa något annat än vinterkräksjuka.

21 kommentarer:

Mia sa...

Hoppas att kaoset lägger sig nu. Det börjar bli varmare nu och vinterkräksjukan kan ta sitt pick och pack och bege sig till andra trakter (nja, helst upplösas och sluta besvära folk och fä över huvud taget). Kul att du har en sån rolig hobby, som inspirerar oss andra också. Javisst är det märkligt att det kan BLI energi av något som är lite av ett arbete. Men, men, nån har sagt att arbete är kärlek som synliggjorts.

Madelene sa...

Är man in biten synörd så vet man precis vad du menar! ;0) Det gröna va superfint med rosa.

Anonym sa...

Vilket fint set! Jag bara älskar den gröna färgen!
Synörd som jag numer känner att jag borde titulera mig förstår precis vad du menar! :o) Sätta sig och sy eller sitta och prata sy-saker en stund med en annan synörd gör mirakel ;o)
// Angi

JuMel sa...

Underbart set i jättefina färger. Usch och fy för den hemska kräksjukan och dessutom en tvättmaskin som lagt av!!! Hoppas ni alla kryat på er!

scrapErica sa...

Jag har tittat in på din blogg ett tag nu men aldrig kommenterat. Nu känner jag dock att jag måste:
Vilket underbart fint set i fantastiska färger!

The Pyssler sa...

Supersnygg matchning. :)

Neoma sa...

Vilken fin blogg jag råkade hamna på! :) Och det här gröna setet är verkligen fint! Har inte ens tänkt tanken på att kombinera cerist och grönt, men det var toksnyggt tillsammans!

/Mari

http://neomasfrestelser.blogspot.com/

Anna sa...

Underbart set!!

Strömming sa...

Så snyggt! Blir så glad att se "mitt" tyg omgjort till fina skapelser hemma hos andra! Jag har suttit med rosa till det gröna så många gånger men inte riktigt vågat sy. Varje gång tänkte jag prinsesstårta och så valde jag något annat istället. Men det blev ju supersnyggt! Det är bra synd att dessa små växer ur sina kläder så snabbt!

Strömming sa...

och måste ju tillägga att jag vet vad du menar, man får energi av sömnaden!

Och tvätta leksaker och annat som täl det i 10% klorin för att få bort vinterkräksjuka! Det enda sättet att döda virus faktiskt (sprit hjälper inte!) Här bet sig den fast o ca 5 veckor och man blir bara liiite less... *puh*

TurboNeedle sa...

Nu längtar man ju ännu mer till våren när man ser den här härliga gröna färgen och det underbara tyget! Jättefint set!

Mimmi sa...

Underbar fin färgkombo! Så mild och fin även om det "sticker ut".

Krya på er!

sorkmor sa...

Underbart litet set, usch, kärksjukan är värdelöst, vi har åkt på det 3 gånger hittils..

ealina sa...

Jättefint med rosa till :)

Och, ja, fy för kräksjuka... här fick dottern det inatt.. första personen av fem tänkbara.. Jag hoppas att hon är både den första och sista här hemma som får det..

Gekko sa...

Toksnyggt!
Och jag förstår precis det där med ventilen! Skönt att man har bloggen så man kan dela såna tokigheter med sig med andra som förstår :-)
Kram

Unknown sa...

Himla fint!

MinaMirakel sa...

Jättefint set!
Skulle vilja ha det tyget i den gula varianten, men missade det tåget!/Åsa

od Andulky sa...

Så himla fint!!!
Kram

Wcollection sa...

känner igen känslan!! Visst är det för härligt å "syrensa" huvudet;)
Jättegulligt set!

Elisa sa...

Very cute clothes, again! I´ve something for you in my blog :)

Here it is:

http://rockingskidi.blogspot.com/2011/03/tunnustus-ja-kuopuksen-upouudet-kengat.html

Hanne sa...

Jättefint blev det. Jag älskar oväntade, avvikande kanter. Jag börjar tro att alla färger egentligen passar ihop - för alltid när man tror att något inte borde funka så hittar man ett blogginlägg på något jättesnyggt plagg med just den färgkombinationen som jag trodde var omöjlig.
Detta med energin är ett fenomen. att man kan få energi av att göra något istället för att sova en stund, t ex. Min familj fattar inte heller varför jag kan sätta mig vid symaskinen 23:00 en vardagskväll efter en fullsmockad arbetsdag. ... Men det är så gott att göra något som gör mig glad en stund innan jag går och lägger mig.