lördag 26 mars 2011

Min lilla seglarpojke

Idag har vi varit på barndop. Inte lillebrors eget, utan lillkusinens. Jag är fortfarande mätt efter alla godsaker som serverades. :-) På ett sånt galej måste man ju vara lite finklädd och jag hade funderat ett tag på vad jag skulle sy till lilleman. Först var jag inne på en finskjorta, men så kom jag på att en sjömansskjorta ju skulla vara fint. Och ihop med ett par chinos blev han bara sååååå fin, min lille pojk.

Seglarskjortan var från början tagen ur Ottobre 3/08. Men ärligt talat så är det nog bra kragen som är kvar från det mönstret. Eller kanske inte så "bara" i och för sig, för den var snygg! Originalmönstret var väldigt stort i vidden, så jag tog in det fyra cm, höjde ärmhålen en cm, förlängde skjortan två cm och ritade helt nya ärmar. Långa den här gången. Egentligen undrar jag om det inte hade varit lättare att rita om mönstret helt från grunden istället för att ändra i det befintliga; trots allt går det rätt fort att göra ett grundmönster när man väl har lärt sig.

Byxorna ville jag ha lite chinoinsperade. Jag ritade mönstret, sydde en snabb prototyp, ändrade lite och så blev resultatet dessa. Och jag erkänner - de är lite överarbetade med fickor fram och bak, besparingar, dubbla stickningar, fuskgylf och linning. Med det är så himla kul med små välsydda pyttekläder.

Mönster:
Skjorta: Anpassning av Ottobre 3/2008, strl 68 BV (bröstvidd) + 14
Byxor: Eget, strl 68 STV (stussvidd) + 8

Material:
Blå stretchpoplin i bomull från Michas Stoffecke (köpt förra våren)
Vit poplin från KånkarongBlått sautageband (har jag fått lära mig att det heter) från lokal syaffär
Beige kraftig bomull också från Kånkarong.
Tryckknappar från BabythingsMellanlägg från Stoff och stil

Bäst just nu:
Jag älskar den lilla söta sjömansskjortan! Är helt kär i den! Tänker att det skulle vara jättefint att göra en klänningsvariant av den också (fast inte till lillebror då, såklart!).

Sämst just nu:
Att lillebror har en förmåga att kräkas ner alla sina kläder. Det här setet lyckades han hålla okräkt ungefär halva tillställningen och det är nog någon form av rekord.

Tack till:
Kånkarong för både hjälp med tyg (eftersom mitt minne svek mig när det gällde tyg till byxorna - jag trodde jag hade en bit beige easy cotton från Hilco, men när jag skulle sy var den helt väck), bollande av viddmått och inspiration. Hade jag inte redan bestämt mig för hel knäppning fram hade det lätt kunnat bli ett sprund istället! -Har ni sett hennes sailorshirts? De är fantastiska!

16 kommentarer:

Benglan sa...

Verkligen fint set!

Pind sa...

Supergulligt!

Anki sa...

Helt underbart set!

od Andulky sa...

Helt underbart set!!!

Pernilla sa...

jätte snyggt kan tänka mig att lill killen var så söt i sina nya kläder!

Skrekk o Gru sa...

det var helt utrolig nydelig! Så kjempefint med slike forseggjorte klær til småttiser!

Kristin sa...

Men, så sött!

Majtjho sa...

men jösses så söt.

Retroknappen sa...

Fantastiskt fin!

Mia sa...

Verkligen jättefint! Det är de små detaljerna som gör det.

sorkmor sa...

Ljuvligt set

retrostuff sa...

Så fantastiskt fint!

Annikwa sa...

Superstiligt! Kul med finkläder :-D

Angi sa...

Han måste ha varit så fin så fin!! Och vilka detaljer på byxorna!! Imponerad (som vanligt när det gäller dina fina alster :o)

Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa sa...

Så underbart fint! Tänk om man var lika kreativ...

Thea sa...

Å Angi, han var det! Han var SÅ fin! :-)

Tack snälla alla för era kommentarer! :-)