onsdag 8 juni 2011

Till två nybörjarätare

Det smaskas smakportioner för fullt. Bäst går det med frukt och mat som det är lite smak på. Men kladdigt blir det! Än så länge vill lillebror helst inte ha hårda haklappar så jag sydde honom en mjuk i landskapstyg i plastad bomull. Med en liten uppsamlingsficka på magen. Så kan lillebror äta det som trillat ned till efterrätt. :-) Dessutom är det så megapraktiskt med fodral till om man vill ha haklappen i skötväskan. Plus att det är lite roligt att plocka fram sitt lilla fina, färgglada fodral med matchande hakklapp i. Jag gjorde två på en gång - ett till lillebror och ett till lillkusin. Tänk så fina de kan vara när vi lunchar ihop i sommar!

Fodralet är superenkelt: Vik ihop haklappen tredubbelt. Lägg på 1,5 cm på sidorna och gör den så hög att den går att vika nästan tre gånger omlott. Kanta överkant och underkant och sy ihop den i genom att kanta sidorna. Som förstärkning har jag lagt dubbel sndeslå bakom tryckknapparna.

Mönster:
Eget, efter en variant jag själv hade som liten.

Material:
Lanskapstyg i plastad bomull, från Jofotex.
Snedslå
KAM-knappar i plast, 12,4 mm, från Babythings.

Bäst just nu:
Häromkvällen när jag skulle natta lillebror känner jag att det luktar vitlök. Det tog några sekunder att inse att det var min lilla sjumånaders som luktade vitlök efter att ha mumsat pasta med tomatsås med vitlök och basilika i. Finns det något gulligare?!

Sämst just nu:
Med risk för att bli lynchad måste jag beklaga mig lite över värmen. PUH! Värme är tufft när man har småkottar. Och när man har två mellanstora kottar också. Idag tror jag vi siktar in oss på ett svalt köpcentrum för att få ned temperaturen från kokpunkten en liten stund i alla fall.

4 kommentarer:

WilleBus sa...

Snygga, tänk att landskapstyget även finns som haklappstyg... det hade jag missat. Tack för tipset. / Jennie

Onomak sa...

Vilka underbara haklappar! Så härliga färger! Har aldrig tänkt på att sy fodral till haklapparna, men det är ju väldigt smart. Måste nog sy det snart :)

Angi sa...

Oj, så härligt glad man blir av se färdiga kreationer i det tyget! Jag bara älskar det :o)
Verkligen finurligt med fodral!

Du måste komma förbi någon dag och kolla in mitt nya syrum (har inte hunnit ta några bilder än...) :o)

od Andulky sa...

Superfina!!!!