tisdag 18 september 2012

JeggingsEtt rätt kul plagg, jeggings.  Bara namnet är lite skojigt att säga:  Jeggings, jeggings, jeggings. Sen är det en rätt rolig blandning av olika plagg också (jeans och leggings såklart).  Som passar till så mycket.

Lillasysters jeggings här är sydda i en supermjuk trikå från Toptex, köpt från Tygpyssling.  Kombinationen av det jeansfärgade tyget och de orangea sömmarna gör att de ser ut som tighta jeans med är mjuka som ett par pyjamasbyxor.  Det perfekta lekplagget till en kjol eller tunika.

Mönster:
Ottobre 4/2004, strl 110 (de är rätt stora i storlekarna - framför allt på längden)

Material:
Trikå (har glömt blandningen, men det är inte enbart bomull i alla fall) från Toptex, köpt från Tygpyssling. Jag skulle förresten gärna se mer av Toptex:s tyger i Sverige.  De är jättefina men svåra att få tag på.

Bäst just nu:
Jeansmelerat är en väldigt praktisk färg till mitt femåriga yrväder som impregnerar varenda par tights med fläckar som är omöjliga att få bort.  På dessa kommer de inte synas lika väl i alla fall.

Sämst just nu:
Lurar på om jag skulle gjort några fler jeansdetaljer; fusgylf, fuskbesparing och fuskfickor?  Det hade ju kunnat vara lite coolt.

7 kommentarer:

od Andulky sa...

Så himla snygga!!!
Kram

MinaMirakel sa...

Verkligen jättesnygga, I Like!/Åsa

Anonym sa...

Snygga! Jag har sytt Ottobres jeggings, de har ett mönster i en av årets tidningar, det var rätt bra i storlek tyckte jag. De har i alla fall fuskbesparing, fuskgylf, och fuskframfickor. Men det fick jag inte sy för dottern för då såg de inte ut som de köpta från pop.... Men till lillkusinen sydde jag det och tycker själv det blev superfint.
Populärt plagg hos dottern i alla fall så jag funderar på att köpa mer tyg, såg svart jeanstrikå nånstans, kunde vara kul.
/Åsa (som blir lika glad varje gång du gjort ett inlägg men i brist på annat följer din blogglista)

Syserine sa...

Kameleont har jättefin tunn jeanssweat som är jättebra till jeggings, har testat Ottobremodellen som Åsa nämnar, jag tyckte dom var jättestora, men fint mönster, så der lite lösa som jag gillar kläder.

Fangoria sa...

Jag är faktiskt galet förtjust i jeggings, mest till mig själv men även till dotra, som dock bara haft ett par än, men jag funderar på att slakta ett par av mina gamla till henne, är ju ett mysigt och praktiskt plagg!!!
Jättesnygga var dina!

lavendia sa...

Jättesnyggt. Du har nog rätt i att det kan vara kul med fler detaljer. Men det får bli nästa gång.

Anonym sa...

När jag tänker efter gjorde jag nog stlk 128 på bredden och 134 på längden till dottern som normalt drar 134. Men hon är rätt smal.
/åsa