söndag 23 september 2012

Räddad.
 
Häromdagen räddade jag den här stackars kjolen ur UFO-högen.  Den hörde till laddningen sommarkläder jag klippte till en kväll i våras.  Ni vet, en sån där kväll efter en dag laddad med solenergi och man bara känner att man vill, kan och orkar vad som helst.  Just en sån kväll klippte jag till alldeles för många plagg.  En par har jag redan avskrivit, men en volangkjol kan man faktiskt använda även på hösten och vintern.  Ja, kanske är den till och med bättre under överdragsbyxor eller overall, i alla fall om den tillhör en sprallig och klättrig lillasyster som väl hittills aldrig kommit hem från dagis med ett rent plagg.
 
Mönstet är detsamma som till denna.  Lillasyster älskar det snurriga med dem och jag tycker det är roligt att välja färger som är andra än de man vanligtvis hittar i butik.  Brunt går till så mycket och med lite volanger blir det lagom gulligt.
 
Sista bilden visar skarven på rullfållen (hur man gör den kan du läsa mer om här).  Jag syr ihop ena sidan först, fållar med rullfåll runt och syr sedan andra sidsömmen.  Sist syr jag ned sömmen, vikt mot bakstycket, med ett par stygn precis i kanten av rullfållen.  Det är dessa stygn som syns (eller förhoppningsvis inte syns!) mellan pilarna.
 
Mönster:
Egen, strl 116.  Eller egentligen mitt 110-mönster som jag klippt till med lite bredare sömsmåner.
 
Material:
Diverse brunvita tyger från Tygpyssling.
 
Bäst just nu.
Tralala, jag har varit ute och svirat!  Jag och maken var barnfria på kalas i helgen och hade supertrevligt.  Det är liksom inte så ofta man kommer iväg nu efter att trean kom.
 
Sämst just nu:
När jag ser kjolen färdig tänker jag att jag kanske skulle valt lite annan ordning på tygerna.  Alltså inte prickig mot prickigt.  Kanske jag hade lite bråttom den där vårkvällen?  Bråttom att hinna klippa till alla andra plagg också?

6 kommentarer:

Le Petit sa...

Underbart söt!! Tycker den passa minst lika bra på hösten. En sådan skulle jag också vilja ha :).

Mia sa...

Nej, det finns inga fel på den kjolen! Det skulle i så fall vara att det inte är min! Så snygg med en enkelt topp till på jobbet.

MinaMirakel sa...

Den är ju jättefin, passar ju bra till hösten oxå!/Åsa

Gittan sa...

Helt underbar! bara älskar hela kjolen!!!!

od Andulky sa...

Superfin!

Bergljot sa...

Jettefin, prikker mot prikker blev bra!