onsdag 5 september 2012

Femtio.

I julas gav jag mamma en väska jag knåpat ihop. Hon blev så glad för den och har den jämt. Det borde betyda att hon gillar den, eller hur? Ett annat tecken på att det var en lyckad present är att mamma, inför att en god vän till mina föräldrar fyllde femtio i somras, undrade om jag inte kunde tänka mig att sy en likadan i present till henne. Det var med stor ära jag tog mig an uppgiften. Dock inte utan att få stora skälvan: Inte nog med att det var en så ädel valör på födelsedagen; födelsedags"barnet" ifråga är dessutom textillärare...

Designen är som sagt densamma som till den här väskan. Det som skiljer är färgerna. Jubilaren sägs gilla att klä sig i svart, så en svart väska fick det bli. Gärna med något färgstarkt till. Jag letade djupt i mina tyggömmor och förkastade för mycket retrostuk och blommigt. Ett stormönstrat tyg som jag bara valt delar av fick bli dekortyg. Det blev riktigt bra, tycker jag. Skulle inte ha något alls emot att bära den själv så jag hoppas att det blev en uppskattad present.

Mönster:
Eget, samma som till denna.

Material:
Ojojoj, från massa olika håll. Minns faktiskt inte!

Bäst just nu:
Det är trevligt mer personliga väskor. Tror det är dags att fundera på hur min egna ska se ut!

Sämst just nu:
Textillärarångesten.
Och så var det lite ont om tid och många syprojekt på gång när jag skulle färdigställa väskan.

16 kommentarer:

Benglan sa...

Jättefin! Och jag är helt övertygad om att du syr bättre än de allra flesta textillärarna, så du haringen anledning att vara nervös!

Annwes sa...

Så stilig den var! Passa godt til ein tekstil-lærar den der, så fint som den var sydd :-)

MaryJo sa...

Jättefin! Det verkar roligt att göra väskor, men jag är lite rädd för att göra saker i fel ordning.
Allt jag sett på din hemsida ser så proffsigt ut! Har följt din blogg i några månader nu och har blivit så inspirerad att börja sy igen.

MinaMirakel sa...

Helt fantastisk, blev väldigt inspirerad att sy en själv!/Åsa

od Andulky sa...

Grymt snygg!!

Unknown sa...

Helt fantastisk snygg!!!! Och slöjdläraren kommer garanterat bli superglad.

Jes sa...

Ovanstående kommentar va från mig, jag blev visst anonym

Alice BraLLan sa...

Du behöver nog inte ha ångest. Den är fantastiskt snygg!

Emsters Alster sa...

Otroligt fin!

Anonym sa...

Jättefin väska och underbar blogg! Jag blir inspirerad och får lust att skapa :-) när jag går in och tittar på dina alster och på dina fina turials. TACK!

Så på programmet PLUS igår att det är vanligt att bloggare som får många besökare blir kontaktade av företag som erbjuder ersättning, ibland i form av produkter, mot att bloggare talar sig varm för deras varor eller tjänster. Är det något du känner igen?

Anonym sa...

tutorials skulle det står såklart

Annikwa sa...

Fantastiskt proffsig!

Cecilia sa...

Oj, den här var verkligen enormt fin. Snygga färger och värdig en femtioåring!

maria syr och så vidare sa...

Wow, verkligen supersnygg! Nu blev jag riktigt sugen att försöka sy en väska jag med!

Thea sa...

Å, tack snälla! :-)

Thea sa...

Anonym:
Jo, visst händer det att jag får frågan om jag kan sy i något tyg mot att jag får en bit. Och det gör jag ibland också. Det är roligt!

Men jag skulle inte hissa ett tyg eller en leverantör som jag inte tycker är bra. Det är liksom inte därför jag bloggar. Men det är klart att det är roligt att få något extra tyg ibland. Det finns så mycket fint nu att man faktiskt inte har möjlighet att köpa allt man vill ha.n :-)