söndag 6 januari 2013

Busig


 
Den här tröjan fick lillkusin i julklapp. Trycket passar så bra in på det lilla spralliga kvicksilvret. Ni kan tro det var full rulle att fira jul med de två små jämngamla busfröna och deras äldre syskon. Jag börjar få en förnimmelse av hur det måste vara att ha tvillingar. Bugar och niger av ödmjukhet inför alla tvillingföräldrars vardag! Men samtidigt: hur fantastiskt mysigt är det inte med två små knallhattar som umgås i (nästan) ordlöst samförstånd och kryper in i nya julklappstältet och sitter tätt ihop och pratar och äter russin.
Men oj, nu försjönk jag i rosaskimrande julromantik - det var ju tröjan jag skulle skriva om! Mönstret till den är mitt egna. För att få täcksömmarna att synas ordentligt framifrån flyttade jag fram axelsömmen ett par centimeter. Jag tycker det är sååååå kul med den flerfärgade tråden som jag hittade på Syfestivalen sist. För första gången sydde jag också täcksömmarna med fyra trådar (två uppe, en under och den som ringlar ovanpå) istället för fem, som jag brukar. Det blev riktigt trevligt och det är alltid roligt att variera sig.
Trycket är gjord med transferplast. Jag använde min skärmaskin Silhouette Cameo från Live Home  och skrev ut texten (spegelvänd). Sen var det bara att stryka på och dra bort skyddsplasten. Ytterligare en pryl i tomteverkstaden och ett fantastiskt roligt sätt att göra personliga plagg.  Minelo har förresten en bra tutorial på hur man gör ett tryck med transfervinyl.
Mönster:
Eget, strl 92

Material:
Brun Jersey med lycra från Jofotex (tror jag)

Bäst just nu:
Att solen äntligen tittade fram idag! Det har varit bra mörkt bra länge nu och ljuset gör verkligen underverk med både humör och ork.

Sämst just nu:
Bara två dagar kvar på jullovet. Just som alla har börjat stötas och blötas ihop och syskongruffet faktiskt har avtagit så ska alla iväg till olika håll på tisdag. Men vi har i alla fall en och en halv dag kvar. Dem ska vi hålla hårt i!

7 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Viken fantastisk tråd, gjorde hur mycket som helst för plagget.
Rosa och brunt är en av mina favvo färgkombosar./Åsa

Pyssellycka sa...

Tråden var verkligen pricken över i:et! Gulligt tryck också.

od Andulky sa...

Superfin!! Håller med om tråden!

bianca sa...

Åh, vilken fantastisk tråd! Var får man tag på denna?

Anonym sa...

På Syfestivalen, i någon av montrarna med lapptäckstyger. Tror jag såg den på flera ställen.
//Thea

Unknown sa...

WOW! Du är så grym!

Pyssel på Torp sa...

Väldigt snyggt! Jättehäftig tråd.