söndag 20 januari 2013

FluffvästDet bits ute idag. Men samtidigt är det så otroligt vackert att man bara vill ut. Snö och rimfrost ligger tjock över lanskapet, solen strålar och små frostkristaller virvlar runt i luften som glitterstoft.

En sån här väst kanske inte är så dum att ha under jackan en dag som denna.  Kragen är nämligen så hög att den går att dra upp ordentliget över hakan.  Att den är just är en väst och ingen jacka gör den så praktisk att ha som extra värmande lager. Lillasyster har en som hon har använt i princip dagligen på vinterhalvåren sedan hon fick den.

Västen är sydd i en fuskpäls från Panduro.  Som foder har jag använt stretchjersey/muddväv från Stoff och Stil.  Mönstet är Meedom, form 2, tätt halshål och för att få kragen att gå upp över hakan fick jag ringa ur axlarna 3 cm, mitt fram 2,5 cm och mitt bak 0,5 cm.  Sen är kragen bara en jämnlång bit med samma mått som halsringningen, 12*2 cm hög plus sömsmån.

Mönster:
Grunden är från Meedom form 2, strl 146.  Kragen egen.

Material:
Fuskpäls från Panduro.  Jag köpte i en butik, inte från nätet..
Stretchjersey/muddväv från Stoff och Stil till foder.

Bäst just nu:
Storkusin verkade bli glad för sin julklapp. Jag vet ju att hon har sneglat på lillasysters förut så jag hade hoppats att hon skulle uppskatta att få en egen...

Sämst just nu:
Lite trött idag efter en trevlig fest igår. :-)

2 kommentarer:

Cosy Costumes sa...

Supercool!

Jes sa...

Vilken härlig!!! Ser jättekön ut!!! Det är smidigt med väst under jackan det blir inte lika bylsigt. Och nu när det är så kallt.