lördag 5 april 2008

Myror i brallan...


Nu har min hemliga vän gissat!

Denna omgångs hemlistema var bad. Hmmm, vad gör man på det temat... Jag tänkte mig sandstrand, sol, lata dagar... Shorts! Ett par till varje av min hemliga vän Pejgans barn. För att göra shortsen lite lagom syskonmatchiga gjorde jag dem spegelvända. En liten(?) tryckt myra fick pryda benet. Dels var det lite roligt med en detalj och så tyckte jag det passade in på temat: vem har inte haft myror i matsäcken på stranden?! (Apropå myra hann jag häromdagen precis inte i tid innan min yngsta dotter fångade årets första myra och åt upp den!).

Tyget jag använt är Hilcos Easy cotton. Just denna är köpt från Michas Stoffecke, men jag vet att Nea Nobelle har flera färger också. Trycket är gjort med schablonplast och färger från Panduro. Mönstret är ett välanvänt shortsmönster från Multisnit. Tyvärr räckte det inte upp till storlek 110, så jag fick rita ett nytt i den storleken. De mindre byxorna är storlek 92, men ganska store i storlek. Jag hoppas det ska passa. Rsåren är inte fastsydd utan bra trädd i en kanal, dessutom med en liten bit öppen så att det ska vara lätt att justera resåren om det behövs.

Den här gången har jag tagit mig tid till att använda min nya maskin. Byxorna är ihopsydda med overlock med säkerhetssöm, tex. Dels förhindrar det att det framsar sig och dels blir det så bra när man stickar ned sömmarna. Men abslout inget måste. Det gick jättebra att sy på nya maskinen, det går så mjukt och fint!

Denna gång kunde jag inte låta bli att sy på namnlappar. Jag har nämligen kommit på att jag själv tycker att det är väldigt roligt att ha namnlappar på plagg som andra har sytt. För att inte avslöja mig maskerade jag dock namnlapparna med tyg som jag tråcklat fast runt.

Med i paketet fanns även två tyger som jag hoppas var i Pejgans smak. Hon skrev att hon gillar rött och turkost och gärna syr i lite kraftigare tyger. Det ena var i turkost/brunt och det andra lite kraftigare i ljusrött med blommor i blått, ljusgult och ljusare rött. Dessutom skickade jag med en jättebra sprättare (köpte en till mig själv på Syfestivalen efter rekommendation från Gekko) och en bit svart och vit Totally Stable. Den personliga presenten var en bok, eftersom Pejgan skrivit att hon gärna läser om hon får lite tid över och det passade så bra in på bad/strandtemat med en bok! Som smakpryl valde jag att skick med ett havssalt - även det i linje med omgångens tema. Den som vill se hemlispaketets innehåll kan läsa om det på Pejgans blogg.

Material:
Röd och limefärgad Easy Cotton från Hilco. Köpte hos Michas Stoffecke.
Schablonplast och textilfärg från Panduro.

Bäst just nu:
Att jag har varit genomnoggrann när jag sytt byxorna! Sen var det väligt roligt att sy på nya maskinen!
Tyget! Jag bara älskar det här lite kraftigare bomullstyget. Bra till både shorts och byxor. Det kommer det att bli fler byxor av.

Sämst just nu:
Att jag inte var helt säker på vilka storlekar Pejgans barn har. A verfarenhet vet jag dock att dessa shorts kan användas länge, så jag hoppas verkligen att de funkar.
Att Nea Nobelle inte har röd Easy Cotton i sitt sortiment. Men det kanske kommer om vi efterfrågar det? :-)
Att trycket inte blev knivskarpt. Jag tror att färgen var unset för tjock så att tyget inte sög upp den direkt. Och nästa gång ska jag ta självhäftande plast. Åtminstone tills jag får in känslan ordentligt.

9 kommentarer:

GOBLIgobli sa...

KVINNA!!! Du är ju helt makalös!! Inte nog med Jofo idag, du har hunnit blogga också. :-)
Gud vad läckra shorts! Tror mina grabbar skulle gilla såna också. ;-)

Thea sa...

Ja, jag kanske hade fuskat lite och skrivit inlägget innan... ;-)

Nobelle sa...

Saken är redan ordnad, röd Easy Cotton kommer v.15!
Trevlig helg!

Thea sa...

Yeeee-haaaa!
sälj inte slut på den utan att prata med mig! ;-)

á Yeliqa sa...

Härliga shorts och snygga färger

OttoPippi sa...

Jag är också mållös!!! :) :) (Har mina - dvs DINA - pengar kommit inpå ditt konto ännu förresten??)

Jes sa...

Gud vilka läckra shorts, supersnygg modell. Läcker färgkombination och myran va ju stört cool!!! Måste skaffa färg från Panduro, gör du mallen i overheaed plast?

Thea sa...

Nej, men det hade nog funkat lika bra. Jag hade schablonplast från panduro. Säkert onödigt dyrt... Men jag skulle rekommendera att ta självhäftande bokplast, så det inte flyter ut.

Pejgan sa...

Det turkosa tyget har kommit till användning idag! :-D Skitbra var det och skönt att sy i.

Shortsen är ganska stora men det gör verkligen inget! Resåren drog man bara åt lite så :-) Mogge älskar "spindeln" ;-)