söndag 31 augusti 2008

Ny termin - nya dagisväskor

Inte hade jag kunnat ana att dagisväskorna skulle bli en sån succé. Men det blev de verkligen. Inte konstigt egentligen; de är färgglada och roliga och går att slänga in i maskinen. Dessutom är de personliga och mycket roligare än en plastpåse. Men i alla fall är det väldigt kul att de är uppskattade.

Här är tre helt nya varianter, två av dem är tingade. Den ena är sydd gå till en bekants kompis som blev så glad i sin väninnas väska att vänninan ville ge henne en i present. Den andra till en lillebror som just börjat dagis (vars storebror har en spidermanvariant). Men det blev så att min bekantas kompis inte kunde välja utan frågade om hon möjligen kunde få två väskor (och det fick hon!). Den lille dagisnybörjarens mamma hade förälskat sig i en av dem - så igelkotten blev kvar och jag lovade sy en flodisväska till. Så kan det gå!

Jag brukar sy ihop ytter- och innerväska med overlocken innan jag syr på kantbandet. Hittills har jag varit för lat för att ta bort en nål, så jag har sytt med två nålar, vilket har gjort att sömmen blivit rätt bred. Det straffar sig när man ska sy på kantbandet. Så den här gången tog jag mig tid att skruva bort nålen och vilket lyft!!

Material:
Flodhästväskan: Flodhästtyg och orange kraftigt tyg från IKEA.
Igelkottväskan: Igelkottyg (rätt kraftig struktur) från Sundbybergs Textilcentrum och rött kraftigt tyg från IKEA till foder.
Ödleväskan: Ödletyg (rätt kraftig struktur) från Jofotex och röd lakansväv som foder från Sundbybergs Textilcentrum.

Mönster: Beskrivning finns här (från Knåpmoderns blogg).

Bäst just nu:
Att väskorna är så uppskattade

Sämst just nu:
Att jag fortfarande gör bort mig och syr fast botten på fel ledd ibland.

17 kommentarer:

sygryn sa...

Ja, det är verkligen en bra modell!Och går ju att variera mycket, storlek, längd bredd, hantagets längd osv... Fina!

prickig design sa...

Verkligen jättefina!Måste försöka mig på en sådan.//Liv

Vindling sa...

Superfina. Jag bara älskar igelkottarna!

malin sa...

Jag har faktiskt plockat fram vaxduken igår, tänkte göra dagisväskor i vaxduk - perfekt för smutsiga regnkläder! Igelkottarna är supersöta!

OttoPippi sa...

Ja, det är ju en fräck väsktyp!!!

Vad kul att Sundbybergs har fått in detta igelkottetyg!!! DEt fanns som bäbispåslakan set (stretchigt) när mina tjejer var nyfödda och jag bara älskar det och har både sytt och sparat av det. Vad kul att se det som stumt tyg!!! Man kan väl inte betsälla via interbet från sundybergs va???

Jes sa...

Snygga väskor!!!!, jag är oxå förtjust i dagisväskan :) Igelkott tyget har jag som trikåtyg i påslakan från IKEA de har dock slutat sälja detta tyvärr.

Bravo sa...

For en fargeglad samling dagisvesker! Jeg har laget en, for lenge siden, og nå tror jeg jammen jeg skal lage noen til. Takk for inspirasjonen, Thea:)

Kort og Søm sa...

Så fine de er, kjenner igjen det røde stoffet fra Ikea. Jeg har sydd flere kjoler i det stoffet :o)
Tror jeg skal sy en ny barnehagebag til minste gutten min! :o)

jejja79 sa...

älskar dagisväskorna, måste verkligen ta tag i mitt liv och sy en jag med..... Får super mycket inspiration här.... =)

krajamaria sa...

Fina väskor! jag har sytt ett antal också och är mest imponerad över hur snabbt det går att sy dessa väskor. En nyfiken fråga, det där tyget från IKEA med flodhästar, jag har sett dte i så många sybloggar nu. Har det funnits på metervara? sist jag var på IKEA såg jag det endast som barnpåslakan, och det känns lite onödigt dyrt...

Thea sa...

Flodhästarna finns i paket om 3 meter. Men jag hade varit på jakt efter dem länge och de är ofta slut.

mamma i nord sa...

Så flotte dagisvesker.

Jeg har akkurat sydd to, men syntes det var noe som ikke stemte, og ja jeg fikk meg en god latter. Jeg har sydd botten feil vei.
Så da er det bare å prøve på nytt :-)

Thea sa...

Mamma i nord - jag har också sytt botten åt fel håll. Och mer än en gång dessutom! :-)

Unknown sa...

klockrena!!
//erika

Titti sa...

Hej
Jag skäms lite över att jag ännu inte betalat kläderna du sydde men denna månad ska det "banne mig" bli av :-D Vad skulle en dagisväska kosta om man vill köpa en utav dig?
Mvh Titti

Thea sa...

Halloj Titti!
Du vet ju att det inte gör något! Du fick ju faktiskt vänta på mig också! :-)
Maila mig så kan vi prata mer om väskan!
//Thea

Tre små stjärnor (fd Yrväder/Sockertopp) sa...

Fina!

Jag har också igelkottspåslakan...två stycken och har funderat på att slakta det ena :) När jag nån gång får tid att sy igen....