tisdag 4 november 2008

Tripp, trapp trull i retrobrall

Det är ett tag sedan nu, som jag fick frågan om jag skulle kunna tänka mig att sy ett par retrobrallor till en blivande storasyster och hennes kommande syskon. Då hade jag inte mönstret klart i storlek 62, men det var heller ingen brådska eftersom den lilla nykomlingen inte var tänkt att titta ut än på ett tag. Till storasyster stod valet mellan storlek 98 och 104. Efter lite mailande föll valet till sist på en förlängd 98. Men när jag klippte till tyckte jag nog ändå att eftersom de är så smala blir det bättre med en större storlek, eftersom de går lite högre upp när de är en storlek större. På bredden spelar det mindre roll. Så jag hoppas att det blev bra - annars är det bara att återkomma så fixar jag till det!

När jag hade sytt byxorna klart insåg jag att det fanns en liten, liten snutt kvar i det turkosa tyget. Då tänkte jag att det i ett hem som drar en storlek 104 och 62 i retrobrallor säkerligen också finns en liten nalle eller docka som kan behöva ett par matchande byxor. Så det fick det bli! Som en liten bonuspresent till storasyster, kanske?

Mönster:
Eget

Material:
Velour från Jofotex, mudd från Stoff och Stil.

Bäst just nu:
Jag tycker det är så gulligt med alla tre byxorna ihop. Tripp, trapp, trull.. Sen är det en väldigt ära att få sy till någons nyfödda (som för övrigt har en väldigt bra BF...)

Sämst just nu:
Att jag inte testat byxorna på någon med 104. Jag hoppas, hoppas de sitter bra!

8 kommentarer:

F . A . E - Mjuka kläder för goa barn sa...

Lika läckra som vanligt.

Anna-Snoddas sa...

Underbara! Härliga färger!

Marie Frost sa...

Vad kul med ett par "bonusbrallor"! Nu gjorde du nog både en storasyster och en nalle eller docka glad! :)

Elin Käll sa...

Jag blev just tipsad om din blog, vad glad jag är att ha hittat hit! Helt underbara byxor. Jag gillar tröjan med landskapsmönstret mycket också. Kul att du gör egna mönster. Fortsätt pyssla!

LilleBus sa...

Jättefina och coola brallor, hoppas att det finns en liten nalle som känner för lite coola mysisar hos mottagarna :-)

lilla hjärtat sa...

Så gulligt! De är så fina dina byxor.

Gekko sa...

Vilken härligt trio! Härliga färger och snygga byxor!

Anonym sa...

Så urolig kule disse var ... ser fryktelig deilig ut også :)