onsdag 30 september 2009

Skolset

Hilco har verkligen känsla för tyger. Deras kvalitet är kanon och färgerna, mönstren och kombinationerna underbara. Se bara på de här färgerna. Vem hade kommit på att kombinera de färger som ingår i trikån till tröjan? Och så är det bara så himla rätt! Och lätt att matcha med det mesta. Som till exempel kjolen som har samma färgskala fast i sammetsmanchester (velvetonmanchester). Jag blev i alla fall kär och storasyster, som numer är ägare till kläderna verkar också nöjd.

Kjolen är sydd med två motveck fram och två bak. Den är jätteenkel att sy men ger ett proffsigt utseende, tycker jag. Sånt gillas!

Mönster:
Tröjan kommer från Ottobre creative 301
Kjolen är str 116 från Ottobre 4/2007. Egentligen går mönstret bara upp till strl 110, men det fungerade bra att bara rita ut en storlek till.

Material:
Tyget "Vivito" och "Asian Bird", köpt hos Tygpyssling.

Bäst just nu:
Tygerna! Jag blir helt lycklig av färgerna och kvalitén. Sen är det så himla roligt att dottern stolt visar upp sina nya kläder på skolan. Och hon ser verkligen ut som en riktig liten skoltjej i dem.

Sämst just nu:
Att jag inte hann tvätta tyget innan jag sydde. Och inte anpassade det efter den förutsättningen. Så efter en kvätt blev tröjan väldigt precis i längden. Borde ha gjort den en storlek större, nu kommer den snart vara urvuxen, tyvärr.

13 kommentarer:

Kaja sa...

Tjusigt!

KRUMELEJ sa...

Vilket jättefint set. Visst är det tråkigt när man "missar" tvätten innan. Gjorde precis samma misstag med dotterns pirattröja. Nu drar jag i den efter varje tvätt så att den ska hålla lite längre :).

MemLin sa...

Sååå fint! Synd med tvätten men tur att hon har en lillasyster som säkert inte är ledsen över att "behöva" ärva tröjan!

Doris_Assar sa...

Superfint!!!

Anna, Tvillingtand sa...

Håller verkligen med om en oväntad och lyckad färgkombo i tyget! Jag gillar speciellt tyget till kjolen. Ett riktigt fint set!

Mimmi sa...

Dessa kläder är bara så fina! Helt klockrent!

Blir det för smått, kan man ju alltid sy något nytt ;-) Tänk positivt! :-D

Beata sa...

Fint set i fina färger!

yngla sa...

Verkligen läckert! Förstår att tjejen är superstolt. Kjolmodellen var himla snygg, borde kunna fungera som vuxenkjol också...

MinaMirakel sa...

Jättefint set!/Åsa

Thea sa...

Mimmi; Haha, jag har redan beställt nytt tyg...

Yngla: JAg har faktiskt tänkte det också, att det skulle vara jättesnyggt på en vuxen.

Mimmi sa...

Modellen på kjolen är så himla fin och när jag kollar på Ottobres hemsida för att spana in mönstret inser jag att jag faktiskt har den tidningen.

Trots att jag inte har någon tös att klä, så skall jag nog testa mönstret :-D

Thea sa...

Du har ju dig själv... Lite pyssel så har du det i vuxenstorlek. Det är inte så himla svår mönsterkonstruktion.

Jes sa...

OTROLIGT TUFF skolset, färgerna är helt underbara, jag bara älskar det :) Synd på tröjan men man lär så länge man lever :)