måndag 30 november 2009

En riktig storbeställning

Det har nu hunnit gå hela två år sedan jag sydde till lilla D förra gången (se här och här). Vid det här laget har han vuxit ur sina kläder och hans föräldrar ville gärna beställa lite nytt till garderoben. Och inte så lite heller! En V-ringad tröja i velour, en tröja i orange med grönt traktrotryck och gröna detaljer, en grön tröja med ett "D" på och röda uggleärmar samt en mössa med hans kinesiska namn applicerat på. Givetvis i samma färger som nya vinterjackan. :-)

Velourtröjan har lite rörelsevidd så att man kan ha en annan tröja under om man vill. Tyget är en ny kärlek som jag hittade på Syfestivalen (MG Tyger), men jag har kompletteringshandlat det på Jofotex också. Såååå snyggt med mörkbrun botten och toffeefärgade ränder. Och mjukt. I love! (Har fler alster på gång i det tyget). Mönstret är ursprungligen från boken "Sy barnkläder av mjuka tyger", men jag har omarbetat det en del. V-ringingen är kantad med muddväv. En vacker dag ska jag ta och lära mig att kanta så fint som Gecko gör, med en liten omlottdel i V-et.

De andra två tröjorna är sydda i stretchig bomull/lycra och där kommer mönstret från Ottobre creative 301. Traktorn (som min kära pappa har ritat) är tryckt med screentryck och D:et är fastsytt på det här viset.

Alla tröjorna är sydda i strl 110, men velourtröjan blir ju såklart lite större i och med den extra rörelsevidden. Hoppas nu att lille D gillar sina nya kläder!

Mönster:
Velourtröja: Anpassning av tröjmönster från boken "Sy barnkläder av mjuka tyger" av Åsa Lennartsson.
Traktortröja och Bokstavströja: Ottobre creative 301.

Material:
Velour köpt på Syfestivalen i MG-Tygers monter. Finns även på Jofotex.
Uggletyg i bomull/Lycra från Jofotex
Orange Hiloctrikå i bomull/lycra (Vivi Uni) från Michas Stoffecke.
Grön trikå i bomull/lycra från JnyDesign.

Bäst just nu:
Att mina kläder varit så uppskattade. Det värmer och glädjer. Och nu i veckan ska jag och dottern träffa lille D och hans mamma. Det ska bli så kul!

Sämst just nu:
Rent symässigt så är det nog att jag hade lite pill med V-ringningen. Och annars så kan jag inte låta bli att muttra (fast jag har lovat maken att låta bli, men jag tror inte att han läser det här! :-)) över vädret och bristen på julstämning. Men hopp finnes om vit jul - här "slaskar Anders" rejält...


9 kommentarer:

Mimmi sa...

Skoj med stor beställning och härliga tröjor. Kul med coolt tecken på mössan!

Håller tummen för att ordspåket om "Anders" stämmer ;-)

Kånkarong sa...

Fantastiskt fint alltihop!

.designk.carbin sa...

toppenfint alltihop, håller med , veloren är toppen härlig på alla sätt och vis.

Erica sa...

oh, älskar velourtröjan.. riktigt fin och ser väldigt mysig ut!

Anonym sa...

Jättefina tröjor, är särskilt förtjust i traktor-tröjan!

Jes sa...

VIlka underbara tröjor!!! Ja den randiga tröjan vart bara för hälig!!! för att inte tala om den härliga kombinationen med orange och grönt, grön/röd uggla jag gillar :)

Ja visst är det tråkigt att det inte kommer någon snö :) men på onsdag är det ju december och då kommer ju snön!!!! (hopps jag)

Gekko sa...

Wow, kul med storbeställning!! Och vilken snygg sen! Jag tycker du fick till v:t fint jag! :-)
Här har vi massor av snö och massor av minus, du får gärna låna några minusgrader av oss men snön behåller jag gärna själv! ;-)

Lilla a sa...

Så det är till dig jag skall vända mig då jag vill köpa något speciellt till min lilla älskling. Fina kläder måste jag säga.

Vet du hur mycket du kan äta av tex pepparkakor, mörk choklad m.m om du vill hålla dig till 200 kcal vilket är ca 1/9 av en kvinnans dagsintag? Det visste inte jag innan. Om du är nyfiken så får du gärna titta in hos mig på gladdagboken.se (under fliken 200kcal).

Glada hälsningar från

lilla a

KRUMELEJ sa...

Vilka underbara trojor och vad roligt med en storbestallning. Jag haller med dig om att det ar svart att fa nagon riktig julstammning utan sno. Men man lever ju pa hoppet sa.......