lördag 2 oktober 2010

Två små BB-kit

Det har tagit sin lilla tid, men nu är de klara - två små BB-kit till två små jämngamla kottar. Den ena är min egen lilla inneboende och den andra en liten till som har leveransdatum bara fem dagar senare. Jätteroligt!

Det här har ju varit drömmen; att få sy sitt eget set att ta med till BB. Att själv med omsorg ha valt ut tyger och modeller och sen sytt de första kläderna ens lilla baby ska få bära. Body, muddbyxa, mössa och filt, allt i matchande tyger. Tygvalet är neutralt och passar både till små killar och små tjejer - det är nämligen fortfarande den lilles/lillas hemlighet.

Mönster:
Body: Ottobre 6/2007, nedgraderat till storlek 50.
Byxor, strl 50, och filt, 50*70: Egna
Hätta: Ottobre nr 5/2006, strl 36 cm.

Material:
Uggleinterlock från Jofotex
Kanininterlock från JNYdesign
Hilcovelour i mörkbrunt resp vaniljvitt och muddväv samt tunn interlock till kantband från Michas Stoffecke.

Bäst just nu:
Att gå och föreställa sig vem det är som ska få ha på sig de här små pyttekläderna. Tänk att om två månader vet jag!

Sämst just nu:
Att jag har haft en massa sammandrgningar på sistone. Tur att detta var färdigsytt, för som det är nu blir det inget sytt. Nu är det vila, vila, vila som gäller.

22 kommentarer:

Mimmi sa...

Åh, så söta! Lylloos dig att få möjlighet att sy pyttekläder för privat bruk. ;-)

Ta hand om dig!

GRÖN sa...

Verkligen jättefina set!! Hade så gärna velat haft ett sådant när mina barn föddes! Får ligga i hårdträning med sömnaden så kanske jag kan få till ett set i framtiden till någon när och kär istället.

od Andulky sa...

Så sött!!! Ja, det känns spännande och kul att få klä sin bebis i egensydda kläder! Gillar skarpt bodysarna och kaninerna och ugglorna ledsnar man aldrig på!

Katharina sa...

Väldigt fina bägge två! Går själv och funderar över vilka tyger jag ska använda till mitt (ja bebisens) bb-kit, tack för inspirationen!

KRUMELEJ sa...

Åh, gud så sött! Håller med om att det skulle vara drömmen att få ha ett egensytt BB-kit att ta med :D.

Gillade verkligen de tre hängslebyxorna i förra inlägget. Tänkte passa på att fråga dig hur du upplever tyget. Är tygets baksida vit samt lyser det igenom? Har du provat deras andra velourtyger och i sådanafall hur är de?
Hoppas att sammandragningarna lugnar ner sig.

JuMel sa...

Superfina BB kläder! Det grämer mig verkligen att jag inte sydde själv när barnen var bebisar för det hade varit såå kul att få sy egna små bebis kläder. Jobbigt med sammandragningar när det är så pass länge kvar som 2mån, hoppas det lugnar ner sig!

Mia sa...

Jättefina! Vilket ska du ta till er bebis?

Själv skulle jag nog ha valt det bruna settet.

Anonym sa...

Åhh så fina & mysiga!!

Oj samandragningar, du får ta det lungt & vila dig vid symaskinen så mkt det nu bara går!

Anonym sa...

Underbara set.Kan väl inte finnas nåt roligare än att få sy sitt första bebis set.
Ta vara på dej nu den sista tiden.Bebisen kan komma fortare än va du anar.Fick mina båda för tidigt.Första kom 5v förtidigt.Glömmer aldrig min mans kommentar när jag väckte homom och sa att vattnet gått.
-Va i he....e kan jag göra åt det nu.
Så vände han sej om och skulle sova vidare:)Nu är hon 11år.
Häls/Ann-Sophie

Vecka - Vecka sa...

Oj så fina! Vi körde nog bara med bb:s tråkkläder då sonen föddes.. men det var ju innan jag började sy.. Annat blir det nog då det nångång kommer en till!

fante sa...

Åååh, vad fina!

Kajsa sa...

Åh, som jag önskar att jag började sy innan jag fick min (antagligen) sista kotte... Tänk att sy sitt eget BB-kit! Som tur är har jag många nära vänner som kommer få fler barn framöver! Har du bestämt vilket kit du ska behålla själv?? Hade varit kul att veta vilket Ottobre-nummer som hättn kom ifrån :)

OYB sa...

Åh vilka söta bebisset!

Smilla sa...

Åh, så underbara set!! Så härligt att få ha egensydda kläder på BB. Det är nästan så jag måste ha en till ;)

Le Petit sa...

Jättefina set! Måste vara hur kul som helst att ha egensydda saker det första man ger sin lilla bebis. Du har ju sytt hur mycket som helst på sista tiden så nu kan du vila med gott samvete tills bebisen kommer =).

Unknown sa...

Men vilka söta set!!!

Thea sa...

Tack för alla era snälla kommentarer! Jag kan avslöja att det med kaninerna är kvar här hemma medan ugglorna flyttat hemifrån för att vänta på sin nya ägare. :-)

Krumelej: Kamelvelouren är vit på baksidan. Det kanske anas igenom, men inte så att jag har stört mig på det. Jag har testat S&S:s velour nån gång förut, men har nog annars mest köpt Hilcos och från Jofotex.

Ann-Sophie: Jag fnissade högt när jag läste om kommentaren1 Antar att han fått höra det några gånger sen dess!

Isis & Dotte: Nr 5/2006 var det. Ska uppdatera inlägget också.

Hello sa...

Nu börjar vi andra längta med dig efter livebilder! Så sött!

Jes sa...

Men gud vilka fina kit :) Ja tänk om två månader (om han/hon stannar där inne så länge) så får du lära känna det lilla knyter i magen :) GUd va spännande :)

Anonym sa...

Hei, hva er størrelsen på teppene du har laget=

Thea sa...

Hej!
Är teppene = filtarna? I sånt fall är de 50 * 70 cm. :-)

Anonym sa...

teppe =filt ja!! Nydelige!