lördag 7 mars 2009

Annorlunda undisar

Det blev lite tyg över efter de två födelsedagspresenterna (den här och den här). Dottern hade sneglat avundsjukt på skatartyget, så jag tog den lilla biten som blev kvar och knåpade ihop ett par underbyxor. Det blev succé!

Av någon anledning har jag dragit mig för att sy underkläder. Jag har nog tyckt att det har känts lite väl "hemsytt", av någon dum anledning. Nu när jag väl har sytt ett par är jag jättenöjd. Passformen är toppen och dottern älskar dem. Det kommer att bli fler.

Jag känner mig faktiskt nästan lite busig som syr trosor i skateboardåkartyg. Men det var ju det tyget som dottern gillade. Klart jag förstår att att affärerna inte säljer såna underbyxor, men då är det ju lite kul att sy dem själv!

Mönster:
Ottobre 4/04

Material:
Skatartyg i bomull/lycra från The Fabric Fairy.

Bäst just nu:
Att jag äntligen fattar att man faktiskt kan sy underkläder själv, utan att det är det minsta konstigt. Det ligger tre par till tillklippta här hemma.

Sämst just nu:
Jag vill tvätta mina underkläder i minst 60 grader. I den temperaturen blev det här tyget trist direkt; urblekt och lite noppigt.

13 kommentarer:

Strömming sa...

LÄckra!

LinSar sa...

Fina.Synd att de blev nopriga och blekta.

vouffen sa...

Coola :) ! Kul att ha lite tuffare till tjejerna oxå o inte BARA rosa o prinsessor o fjärilar. O sånt... Jag har oxå sytt lite underkläder, det är ju jätteskoj :) ! Speciellt när det uppskattas oxå!

Anna-Snoddas sa...

Coola! :)

Heimlaga sa...

Affärerna har nog bara inte kommit på att man kan göra så tuffa trosor! Jag tror att de skulle sälja jättebra!

Fit mum sa...

Kul!!!

Heilt spesiell sa...

Stilige.Jeg grudde meg også litt for å sy undertøy men det er faktisk knallkjekt!

stora lilla j sa...

Jättefina! Fast jag förstår faktiskt inte alls varför affärerna inte säljer såna!

Thea sa...

Stora Lilla J och Heimlaga: Jag skulle ju gärna se att det var lite mindre uppdelar i barnklädesaffärerna. Så kan man få välja själv.

Vecka - Vecka sa...

Snygga underbyxor! Har bara en kille själv än så länge, men hoppas verkligen att jag kommer igång att sy kalsonger sen då det behövs. Ännu är det bara blöjor som gäller..

Lotta

od Andulky sa...

Skitsnygga!!

rino sa...

underbara!

Lotta@TroublemakerStreet sa...

Jeg har også forsøkt å sy undertøy, faktisk kjempemorsomt! En god idé er å sy av gamle T-shirts som man vet tåler 60 grader. Morsomme blir de også med trykk bak på stussen... Jeg tror jeg skal forsøke å bruke et bredt jerseykantebånd istedet for strikk i livet, til nå har jeg brukt undertøystrikk eller "Foldover Elastic" som jeg tilfeldigvis har mye av. Jeg har også funnet ut (på den harde måten) at jeg bør vaske jerseystoffet før jeg syr truser, så det er ferdig krympet. Noe stoff, selv i god kvalitet, krymper overraskende mye...