tisdag 3 mars 2009

Mina nya KokaLal-lappar

Nu är det nog nästan två veckor sen jag fick hem mina nya namnlappar. Jag har redan fått flera frågor om den och har lovat att skriva ett inlägg.

Namnlapparna kommer från Mina Namnband (samma ställe som jag beställt mina vanliga, ovikbara från) och är "specialbeställda", dvs att man inte bara kan gå in och förvälja text, man måste designa dem och be om offert. Eftersom jag har tröttnat lite på att tycka mig ha sytt färdigt ett plagg (eller flera) för att sen inse att jag har namnbands-påsömnad kvar ville jag vikbara lappar att fästa i sömmen. För att beställa dessa måste man ta 500 st. Efter att ha beställt 50 eller 100 namnlappar åt gången ett antal gånger insåg jag att jag faktiskt sannolikt kommer att ha avändning för dem alla.

Åter till själva "designandet" (tack GobliGobli och Joacim på Mina Namnband för hjälpen!). Först öppnade jag ett dokument som jag gav upplösningen 300 dpi och måtten 3*4,5 cm. Sen var det bara att skriva och färglägga. Eftersom jag ändå skulle specialbeställa lapparna och kunde få dem exakt hur jag ville ha dem ville jag göra dem lite unika, men ändå inte ändra för mycket. KokaLal ska liksom se ut på sitt sätt. Det är som ett varumärke för mig.

Höjden 4,5 fick jag genom att ta framsida+vikmån+baksida (2,2+0,1+2,2 cm). Framsidan (och baksidan såklart, eftersom den är identiskt!) är alltså 2,2 cm hög: text 6 mm, mellanrum ovanför text 3 mm, under text 3 mm och sömsmån 1 cm. Framför och bakom texten har jag 2 mm mellanrum.

Vad kostar då kalaset? Ja, det beror nog lite på hur man utformar sina lappar. Mina kostade 1.950 inkl moms. Plus porto. Leveranstid ca två veckor. Om jag är nöjd? Jätte!! :-)

Kul just nu:
Att min yngsta skuttar runt och skriker "KokaLal! KokaLal!" när hon får syn på lapparna. Och gissa glädjen när hon fick köra ner händerna i burken med lappar...

24 kommentarer:

Mimmi sa...

Supersnygga!

Tyvärr så tror jag inte jag med min "matchningshysteri" skulle klara mig med endast en färg, så jag får snällt nöja mig med standardlapparna. I det stora hela så blir det nog inte billigare för i min låda finns hela 7 färger att välja mellan och mer önskar jag :-D

Men jag håller med om attt det är trist att sy på dessa lappar i slutet, tycker dock att det är till stor hjälp med limmet som man kan tvätta bort.

Anna-Snoddas sa...

Ursnygga! Tycker också det är så trist att sy på dem på slutet. :)

gullhjärta sa...

Håller med, de är verligen jättesnygga. Ser hur proffsigt ut som helst med lappar i sömmen. Det passar ju ett proffs som du. :)

Heimlaga sa...

Snygga! Men jag håller inte med om att det är trist att sy på de vanliga. Jag tycker tvärtom att det är som att signera ett konstverk, liksom sätta punkt;nu är det klart! Skulle nog ha stora problem att komma i håg att få med lapparna i en sidsöm om jag hade sådana lappar... Men proffsigt ser det ut!

SiriR sa...

Oj, det var kule lapper! Ser veldig bra ut når du syr den inn i kanten.

Anonym sa...

Skulle också vilja ha.
Många av mina plagg blir utan lapp just för att man tycker man är färdig..Trist att sy på.
Snyggt och proffigt

Doris_Assar sa...

Ser verkligen proffsiga ut! :-)

Katarina sa...

Snyyyyggt!

Botilda sa...

Jättefina! Jag lade märke till dem direkt, och undrade faktiskt om de kom från samma ställe. Snygga lappar som passa bra på snygga plagg ;-)

LinSar sa...

Jag glömmer många gånger att sy på lappen utan kommer på det i efterhand och då bryr jag mej aldrig om det sen.La med märke till dina nya så fort jag såg dem.Det ser så proffsigt ut.

Nilla sa...

Superfina! Bad också om offert för vikbara lappar innan jag beställde men nöjde mig med vanliga sålänge. Kanske blir specialmodellen lite längre fram när jag producerar så mycket att jag tror mig behöva minst 500 st. :)

Det blir verkligen proffsigt!!

Efwa - Medea sa...

Vad fina de blev!!

GOBLIgobli sa...

Ahaa du tog de färdigvikta! Kanonsnygga blev de och visst är det smidigt att sy dem i en söm. Fast måste säga att jag ff har en tendens att glömma sätta dit den på rätt ställe ibland just för att man ska planera in dem redan i förstadiet.

(Tack förresten, men jag vet inte riktigt hur jag var till hjälp...) :-o

rino sa...

snygga!

Jag glömmer också ofta att sy in dem i sömmen. Men eftersom jag inte är nån superpedant så sprättar jag helt enkelt ett litet hål i sömen där lappen ska va, pillar in den och kör över den biten igen. Men det är ju förstås en läggningsfråga!

Heilt spesiell sa...

De ble kjempeflotte.Veldig greit å kunne sy dem inn i sømmen-det gjør jeg med mine gamle men dette ble jo penere da.Ellers signerer jeg Mimmi,jeg er nemlig også litt hysterisk ang matching av farger så det hadde nok blitt litt dyrt ja;)

Malin sa...

Var kommer namnet från? Sånt är alltid spännande att höra :-)

med nål och tråd sa...

Ja jäklars, smakar det så kostar det. Men styckpriset är ju inte så farligt med tanke på att det blir så snyggt!

Thea sa...

Heimlaga: Ja, jag måste hålla med dig där! Lite så har jag också känt. Men latmasken i mig segrade!

Malin: Från början var det "Bomma koka lal" och det betydde blomma åker vagn. Sagt av äldsta dottern i princip hela hennes andra sommar. Maskrosor som åkte barnvagn..prästkragar som åkte skrinda...ja, du fattar! OCh nåt skulle ju grejerna heta, så det fidk bli lite nedkortat till KokaLal.

Gobli: Det var ju dig jag bollade med när jag fick veta hur jag skulle lägga upp bilden innan jag började!

Gullhjärta: :-D

Med Nål och tråd: Nä, skilönaden är margnille - förutsatt att man tror sig göra av med dem. Det hade jag aldrig trott för två år sen!!

Anki på sytt/vurm sa...

åh jättefint, jag har oxå begärt offert och tvekat..
men kanske borde jag ta itu med det igen?

Marie Frost sa...

Skitsnygga och det ser så proffsigt ut! Har också funderat på sådana etiketter, men har fallit på att jag inte får till mallen.

Fiffiluren sa...

Men du, det var väl klokt, att beställa egna lappar. Särskilt som du har så egendesignade kläder och syr mängder av. Kul att kunna designa lapparna själv. :-)

fante sa...

Jag är så pass lat att jag har vanliga lappar som jag syr in i sömsmånen. Tycker det funkar bra så :-) Men om man har ett längre namn så blir det ju inte snyggt att ha det dubbelt på de vanliga, så då är ju det där ett alternativ - för snygga är de :-D

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Jag saknar också den modellen men har tyckt att de blivit så tokdyra. /Karolina

Strömming sa...

Har funderat på det här sedan jag sg ditt inlägg och nu har även jag gjort slag i saken och begärt offert för vikta lappar. Jag tycker att det ser så klumpigt ut på mina bebiskläder med stora lappar påsydda på kläderna och förut vek jag mina vanliga men det ser sällan bra ut. Tackar för tips och inspiration och hoppas jag blir lika glad för mina som du är för dina, 500 lappar lär ta ett tag att göra slut på, men jag har avverkat drygt 200 på det året ja sytt mycket så de går väl åt...!