tisdag 31 mars 2009

Till en liten tjej

Det är nu över en månad sen jag var på besök hos min kompis J. En av vinterns allra härligaste dagar fick jag och tjejerna hälsa på hos henne och hennes goa ungar. Efter snowraceråkning och snöbollskrig gick vi in och satte oss i soffan och kikade på lite medhavda KokaLalkläder (ja, hon hade bett mig ta med, jag tog inte med mig och plockade fram min påse sådär utan anledning mitt i kaffet!). Just då hade jag sytt klart tröjan med ett "A". Den blev hon så förtjust i och började fundera lite. Några dagar senare kom ett litet mail om att en snuttefilt var upphittad :-) och en undran om jag skulle vilja sy ett par tröjor till hennes dotter.

Absolut! De fick gärna vara i turkost. Jag förslog mörkturkosa eller bruna dekorsömmar och båda fick tummen upp. En delfin på ena och friidrottsmotiv på den andra. Delfinen hade jag sedan tidigare och googlade jag på Kajsa Bergqvist blev det rätt enkelt. Att hitta en bild, alltså. Själva applikationen var ju förstås lite pillig! Såhär gjorde jag den.

Mönster:
Ottobres Creative 301. Jag har så länge tänkt göra ett helt eget tröjmönster, men det är så svårt att komma längre än till tankestadiet, för alltid blir det så bråttom när jag ska sy och så finns ett färdigt mönster liggande bredvid sybordet. Men snart ska jag göra verkligenhet av mina planer. Det vore så roligt att ha sitt alldeles egna mönster, utifrån det bästa från alla plagg och mönster man provat.

Material:
Den ena tröjan är sydd i interlock och den andra bomull/lycra, båda från Hilco (köpta hos Nea Nobelle resp Tygpyssling).
Mudd från Stoff och Stil (brun) och Jofotex (mörkturkos i samma färg som flodisarna)

Bäst just nu:
Att jag äntligen är klar med tröjorna. På något sätt drar jag mig ofta lite för såna här plagg. De kräver en kraftansamling, lite som inför en tenta, innan man lyckas hugga tag i det. Många moment som kräver koncentration; dekorsömmarna, att ta fram motivet, applikationen, själva tröjan.
Sen tycker jag själv att höjdhopparen blev allra tuffast!

Sämst just nu:
Äh, det finns ju alltid en massa smågrejer som man vill ha helt perfekta. Tex halslinningen hade jag velat ha helt jämn. Men ibland kan jag tycka att jag borde ta en promenad till vilken barnklädesbutik som helst och vrida och vända på lite plagg så jag får ner mig själv på jorden lite och lägger ribban (passande i det här inlägget!) på rätt nivå.

23 kommentarer:

od Andulky sa...

Jättefina!

Madelene sa...

Tjusiga!

Anna-Snoddas sa...

Urfina! :)

Håller med dig ang. butikskläder - helt otroligt vad dåligt sydda de kan vara!

Maria sa...

Vad tjusigt, särskilt höjdhopparen!

LinSar sa...

Fina tröjor.Har länge tänkt göra en tröja med karate motiv till stora tösen.Det är ju det hon älskar.Nu fick jag verkligen kicken att göra en

Mimmi sa...

Wow! Tummen upp för "Kajsa B".

Bravo sa...

Jeg gir meg ende over, du er bare så flink, Thea!!

á Yeliqa sa...

Helt otroligt snygga tröjor och motivet med hördjhopp var ju hur tufft som helst :)

Fit mum sa...

Råstilige!

Doris_Assar sa...

Såå proffsiga!! Vad duktig du är på applikationer!!! :-)

Bobo/Rumba de kransen sa...

Jag gillar verkligen kombinationen turkos/brun och applikationen med höjdhopparen. Får massor av idéer - tack för inspiration!

Retro Elephant sa...

Snygga och proffsiga som vanligt :)

//Lina

Nilla sa...

Superfina! Känner igen det där med att man vill att allt ska vara perfekt.

Gekko sa...

Människa!! Här kommer en glad utskällning! :-D ;-)
Sluta få mig att bli så imponerad och så sugen på att sy själv!!!

Jag hade ju tänkt slappa med datorn i knät och en bit choklad samtidigt som jag lägger barnen gång på gång nu som pappan är ute ur huset. Nu som jag ser detta måste jag ju bara tillbaka till mina maskiner! Du inspirerar och tröjorna är bara för snygga!

Thea sa...

Tack!!

Gekko: Tack för utskällningen! :-D Kan du inte stoppa chokladen i munnen och kasta dig framför maskinerna då? -)

RutLisa sa...

Helt otroligt! Jag vet en tjej som kommer att bli superglad!
/J

Jes sa...

Superfina tröjor, du är verkligen helt otrolig, dinna applikationer är helt fantastiska, och är verkligen ett applikations proffs!!! Man blir verkligen såååå inspirerad :)

ellan sa...

Helt underbara!
Kajsa Bergqvist tröjan är min favorit!

Heilt spesiell sa...

Knallflotte.Er alltid noe man ønsker å forbedre ja,men dette så riktig så perfekt ut i mine øyne!

Hello sa...

Superfina som vanligt!

Ja, ett av "problemen" med att sy själv är ju att man nästan inte kan köpa kläder sen... Och med ett heltidsjobb dessutom räcker tiden inte för att sy alla kläder till tre barn. De två största är inte alltid så intresserade heller...

Solveig Lövendahl sa...

Applikationsdrottningen nr 1, du är ju helt otrolig!!!

fante sa...

Kajsa-tröjan är ju helt fantastisk :-o Men egentligen förstår jag inte varför jag blir så förvånad - dina kläder är ju alltid superfina :-D

Strömming sa...

Underbara applikationer!