onsdag 18 mars 2009

Retrobrallor till flodisar

En bloggläsar hörde av sig och undrade och jag kunde sy ett par retrobrallor som passade ihop med de turkosa flodhästarna. Hon tänkte nämligen sy en tröja själv och vill ha ett par matchande retrobrallor. Det var väl kul?

Av alla mina nyanser på turkos velour (jag har säkert 5-6 stycken!) var det den här från Andersson & Hjalmarsson jag föll för. Den är samma färg som flodhästtyget, fast en nyans ljusare. Jättefint ihop. Till det skulle det vara en svart stjärna, svarta muddar och svart kantband.

Mönster:
Eget

Material:
Velour från Andersson & Hjalmarsson
Mudd från Jofotex (Tack för hjälpen, Johnny!).

Bäst just nu:
Tycker velouren och flodisarna blev fina ihop. Jag tog en bild så man kan se.

Sämst just nu:
Att det tog sån tid att få upp bilderna på bloggen. Jag skyller på att vårtröttheten slagit klorna i mig. Att man kan bli SÅ trött av lite ljus. Konstigt egentligen, för idag är faktiskt första soliga vårdagen. Fast i lördags sjöng koltrasten för första gången, så våren är väl på väg ändå.

12 kommentarer:

syster A sa...

Åh så fina! Har kikat runt hos dig ett tag men inte kommit mig för att kommentera *s*. Inspiration i mängder, tack.

/A

Jes sa...

Superfina!! Gillar verkligen den turkosa färgen :)

fante sa...

Lika fina som vanligt :-) Det är verkligen snyggt med stjärnan!

od Andulky sa...

Fina!!

Marie Frost sa...

Underbara!

Doris_Assar sa...

Tjusigt!!

OttoPippi sa...

Blev snyggt!

LillaBarn sa...

Dina brallor är så himla fina... Säljer du möjligtvis mönster? Fast om du har ritat dem själv så förstår jag ju om du inte vill det! Jättefina iallafall!!

LillaBarn sa...

Dina brallor är så himla fina... Säljer du möjligtvis mönster? Fast om du har ritat dem själv så förstår jag ju om du inte vill det! Jättefina iallafall!!

Englainnan sa...

wow säger jag bara :)

Thea sa...

Tack snälla ni!
Lilla Barn: Jag har fått frågan förut och funderat fram och tillbaka. Å ena sidan vill jag ju gärna hjälpa till, men å andra sidan säljer jag ju utifrån mönstret. Så det blir ett nej, tyvärr! :-( Men försök själv!!

Retro Elephant sa...

Hej! Jag har utmanat dig på min blogg. Hoppas du tar dig tid och svarar på de två frågorna. Det är en enkel och nyttig utmaning!

//Lina