måndag 6 april 2009

Always i handväskan

Nu lever jag på gamla meriter igen! Det är över ett år sedan jag sydde alwaysfodral förra gången. Och här kommer två till. Fodralet passar alltså till fem små alwayspaket (eller säkerligen andra märken också för den delen) och är praktiskt att ha med sig i väskan.

Det ena, det med grodor, är sytt till en kollega. Hon älskar grodor och har varit så himla gullig och hjälpt mig att hitta fina tyger, så det var jättkul att kunna glädja henne med ett fodral. Det andra är till min sybloggskollega och numer goda vän Gekko. Vi sågs i helgen under Syfestivalen och jag ville ge henne en present för att hon alltid är så himla trevlig, hjälpsam, generös och lyhörd. I ett litet kit var det bruna fodralet en del av innehållet.

Mönster:
Eget, beskrivning finns här.

Material:
Grodtyg och brunt tyg från Panduro (grodtyget dock köpt för två år sedan, minst!)

Bäst just nu:
Att få sy små presenter som uppskattning till personer man tycker om. I Gekkos fall är det jättkul att få sy något som hon inte har. Det bli ju lite så att man inte tar sig tid att sy något till sig själv.

Sen måste jag berätta om att mina tjejer fick varsin liten present från Gekko när hon var på besök - varsin äkta Gekkoscarves (tur att de var lika, Gekko!!). Det var en klockren present; till lillasyster som fortfarande inte kommit över sorgen efter försvunna "Bosse" och till storasyster som nu fått sin alldeles egna, första "Bosse". Behöver jag säga att båda barnen sov med sina?!

Sämst just nu:
Jag borde sy flera fodral. De är så bra presenter. Men jag kommer mig liksom inte för det. Det är dumt!

4 kommentarer:

Gekko sa...

Fatta hur glad jag blev för den underbara presenten! Så rätt! Och så otroligt kul att dina sötnosar gillade sina Bossor! :-)
Kram!

Madelene sa...

Bosse låter mysig han :0) Kanske man skulle ha en sån? Och det är såååå roligt att ge bort saker :0)Jätte fina fodral! Blir lite roligare i handväskan med ett sånt!

florin design sa...

De är så fina!!!! Fattar inte att tiden går så fort bara... Tycker att det inte var så länge sedan du sydde de förra fodralen...

Anna-Snoddas sa...

Jättefina! :)