onsdag 8 april 2009

Ett elefantfreak till mamma...

En sån här present kan man få om man har en mamma som är galen i elefanter. "Mamma" är en kompis till min svägerska. Som älskar elefanter! Jag fick det ärofyllda uppdraget att sy en välkommen-till-världen-present till hennes lille son som överlämnades häromdagen. Jag tror min svägerska direkt visste vad hon skulle vilja ge till den lille. Hon har ju sett elefanttyget förut och den gröna velouren har hon också klappat på. Så valet var rätt enkelt.

När jag sydde mitt "Lilla-röda-traktorn"set sydde jag fast en enkel applikation på kjolen. Det tyckte jag blev så lagom matchigt när man vill att två plagg ska höra ihop. Därför gjorde jag, efter lite konstulation, likadant här: Strök fast vlieseline och klippte ut en elefant, sprayade på lite limspray och klistrade fast elefanten på byxan, en bit totally stable bakom och sedan sydde jag fast med förstärkt raksöm för att få ett lite tuffare utseende än en vanlig applikation, sydd med satängsöm eller sicksack.

Just det där med vlieseline och limspray använder jag även när jag fäster tryckknapparna på omlottbodyn där det inte är kantband. Jag förstärker alltså genom att ta en bit i samma tyg som bodyn, stryka på vlieseline, klippa små fyrkanter och spraya limspray på dem. Sen fäster jag dem på insidan av bodyn, precis där tryckknappen ska sitta, och trycker dit knappen.

Hoppas att lille J och hans mamma tycker om de nya kläderna.

Mönster:
Body: Ottobre
Byxor: Eget

Material:
Elefanttyg och grön velour från Jofotex.
Vit mudd från Stoff och Stil
Vit Hilcointerlock från Nea Nobelle till kantband
Knappar från Prym

Bäst just nu:
Att jag faktiskt har lyckats få till kantbanden på mina bodies ganska många gånger nu. I början tyckte jag de drog sig eller att knapparna hamnade snett. Men jag börjar tro (och hoppas!) att övning ger färdighet. Jag är glad, och tror faktiskt att jag alltid kommer att vara det, varje gång jag får till en omlottbody bra!
Dessutom är jag glad att jag sydde på den lilla elefanten på byxorna. Det tycker jag blev fint.

Sämst just nu:
Faktiskt inget. Det var jätteroligt att få sy det här lilla setet. Mina tjejer börjar bli så stora nu att det är extra kul när någon beställer plagg i mindre storlekar. Förresten sydde jag inte så mycket när någon av mina döttrar var nyfödda, så några såna här plagg har de aldrig haft.

22 kommentarer:

Älskade Hjärtegryn ® sa...

Jättefint set!

SiriR sa...

For et fantastisk sett! Kjempefin farge.

Retro Elephant sa...

Underbart, ser så fint och fräscht ut med grönt så här till våren.

//Lina

Kool Inka sa...

Så himla fint och så proffsigt!

od Andulky sa...

Jättefint! Glad Påsk!

Anna-Snoddas sa...

Verkligen jättefint! :)

gosi sa...

Verkligen supermysigt set, ett säkert kort till en elefantälskare:)

LinSar sa...

Tack för tipset om spray lim på de små bitarna till bobyn.Jag har pillat dit de små bitarna ändå utan det men ska testa det nästa gång.

Madelene sa...

Härliga färger!:0)

Gekko sa...

Underbart kit!!
Bra tips med spraylimmet till förstärkningen! Jag har som LinSar också bara pillat dit de men det finns alltid en liten oro att den ska vika sig dubbelt eller hamna snett. Tack! :-)

Sandra sa...

Vilket härligt set och jättesnygga färger tillsammans!

Och tack för tipset om hur du gjorde med tryckknapparna, satt och funderade över detta tidigare ikväll.

LillaBarn sa...

Jättefint... Vart kan man köpa spray lim någonstans, det har jag aldrig hört talas om här. Har försökt få tag på lim som kan tvättas bort (för blixtlås och sånt, itället för att tråckla fast). Vet du vart man kan köpa det i Sverige? Tänkte nämligen be mina släktingar köpa och skicka hit. Mätstickor finns inte heller... Lite u-land här ibland tyvärr.

florin design sa...

Jättefint lite set! De görna elefanterna är verkligen såååå fina!

Thea sa...

LIlla Barn:
Spraylim kan du köpa hos Bibbi (se min länklista i högermarginalen). Det är sånt man tvättar bort. Jag köpte även på Syfestivalen och där fanns det i var och varannan monter. Så de flesta affärer som säljer brodermaskiner borde ha. Om du vill ha sån som man inte tvättar bort (men det är väl inte att rekommendera till detta - så finns det tex på Panduro).

Bibbi har förresten mätstickor också, så prova du där!

Thea sa...

Hmm, jag menade såklart quiltmaskiner och quilttillbehör, inte -broder....

fante sa...

Vad fint :-)

Och smart med spraylim - försöker komma ihåg ... ;-)

Älskade Hjärtegryn ® sa...

har lagt till dig på min blogglista hoppas det e ok glad påsk!

Thea sa...

Såklart!
Glad påsk själv!

Anki på sytt/vurm sa...

Vårfräscht med vitt och grönt!

Ha en riktigt Glad Påsk
kram

Anna H sa...

Otroligt fint!!
Jag har länkat till dig, hoppas det är ok =)

Thea sa...

Givetvis! ;-) Kul!

Kaww clothes sa...

Va duktig du är! Helt otroligt fint sätt!