tisdag 7 april 2009

Svarta Hingsten kommer tillbaka

Nån som minns den? Boken "Svarta hingsten kommer tillbaka"? Det var väl nummer två i serien om jag inte minns fel. Passande även för det här inlägget, eftersom detta är tröja nummer två med Svarta hingsteninspirerat motiv.

För en dryg månad sedan, ja nästan två, sydde jag en likadan tröja i rosa. Den var till äldsta dotterns bästis. När jag sydde den var dotterns favoritfärg blå, så jag kunde inte utnyttja de färdigträdda maskinerna och sy en till samtidigt. Nä, turkos eller blå var önskemålet då. Det fick bli en turkos tröja med stickningar i mörkturkost (sydda på min Pfaff 4874). Under tiden mellan det att jag sydde den förra och den här hann faktiskt favoritfärgen vara rosa en gång till. Oavsett hur det var just den dagen när tröjan blev klar vet jag faktiskt inte. Men jag vet att den blev omåttligt uppskattad av äldsta dottern.

Mönster:
Ottobre Creative 301.

Material:
Turkos bomull/lycra från Hilco, köpt hos Tygpyssling.
Brun interlock från Jofotex.
Tyvärr räckte inte bomull/lycran till halslinningen, så där fick jag ta turkos interlock i samma färg, men det funkade bra ändå.

Bäst just nu:
Att se hur glad min lilla tjej blev för tröjan. När dottern kom hem första dagen hon haft den berättade hon glatt att fröken hade frågat om hon hade en ny tröja och att hon hade sagt att "den har mamma sytt till mig". Då hade hennes "fröken" blivit jätteimponerad och frågat " är din mamma så duktig på att sy?". Det blir man ju lite glad för (jag inser ju att det låter lite som en skrythistoria), men det allra bästa var att se att min dotter var så stolt över att få berätta jag hade sytt den till henne!

Sämst just nu:
Att det var sista tygbiten. Jag skulle så gärna vilja ha mer, men jag har lovat mig att faktiskt sy upp lite av det tyg jag har nu innan jag handlar nytt. Hörde jag någon skratta?!

15 kommentarer:

Vindling sa...

Så snyggt! Visade bilden för min äldsta (hästtokiga) dotter och henner kommentar var: "Woooooooow!" och så sken ögonen på henne. Jag måste verkligen sätta fart och öva lite mer på jumprar så jag kan göra något liknande till henne. Den kanske hon skulle uppskatta...

Cecilia & Busiga ungar sa...

Jag läste också dom böckerna....Jättefin tröja. Klart man måste få skryta ibland och riktigt stolt blir man när barnen berömmer en för det man gör.

Thea sa...

Fast det var ju inte riktigt meningen att skryta, utan mer att berätta hur roligt det var att dottern blivit stolt över mig. Det kändes så stort!

SiriR sa...

Kjempefin genser, stilig motiv. Klart man blir stolt når de søte små skryter av det man lager:)

Mimmi sa...

Svarta hingsten, det var mina favoritböcker, säger jag lite drömmande ;-) Har faktiskt hela serien stående nere i bokhyllan :-D

Underbar tröja, för att återgå till sömnaden :-D Det är faktiskt kul med applikationer, fixade till en idag för en beställning. Nu skall jag sy till Gabriel i lugn och ro - så himla kul DET skall bli.

Tack för senast!

Thea sa...

Tack själv, Mimmi!
Visst är det bra härligt att lyxsy till sina egna ungar! ;-)

Madelene sa...

Åh! Kommer ihåg svarta hingsten böckerna! Vad man önskar att man hade den hästen då :0) Jag har haft några hästar genom åren, men aldrig någon svarta hingsten :0) Och så roligt när man ser hur glada barnen blir när de får tala om, och vara stolta över att få tala om att mamma har sytt kläderna .09 Man blir lite salig faktiskt själv med :0) Jätte fin tröja!

od Andulky sa...

Supersnygg!

Doris_Assar sa...

Superproffsig! :-)

prickig design sa...

så fin o välsydd, som alltid! ja, nog fnissade jag alltid lite. :o)
Du köpte inte en endaste meter i helgen va??;o)

Gekko sa...

Så snygg!! Jag får passa på att inte visa Gullklumpen denna bild med tanke på hur hon reagerade på den rosa! :-D
Din applikation är hur snygg som helst!!

Thea sa...

Tack snälla ni!!
Syster Blå: Haha, nädå inte en endaste... Och jag har redan brutit mot mitt löfte... ;-)

Anonym sa...

Det är roligt när barnen stolt berättar om det man sytt till dem..Min son berättar för alla att jag sytt plaggen till honom och han skiner när han gör det..Sötisar.
En applikation gör så mycket, kanonfin.

Kristin sa...

Hej
Fina saker du gör och bra tips på olika lösningar! Jag försöker samla ihop lite sånt i min blogg och har länkat till ett par av dina tips, hoppas att det är ok.

Thea sa...

Klart du får länka, KRistin. Det är bara kul! :-)