torsdag 2 september 2010

Jag boar.

Äntligen! Äntligen har jag kommit ur värsta gravidkoman och lyckats få tillbaks syglädjen. Jag hade ju föreställt mig hur det skulle vara att få sy till en egen liten och sen när det blev aktuellt orkade jag inte. Men nu har jag börjat knåpa så smått.

Först ut blev en liten pyjamas i storlek 50. Det är bara att inse att klädlådorna svämmar över efter två barn, men bland storlek 50 var det fortfarande väldigt tunnsått, så jag unnade mig glädjen att få sy ett litet, litet plagg som kanske bara kan användas ett par gånger.

Tyget är så fint, tycker jag. Gulligt och coolt på en gång. Det finns flera färgställningar att välja på hos Jofotex. Just denna är turkos/orange. Mönstret hade jag tänkt ta från ett Ottobrenummer rakt av. Nu kommer jag inte ihåg vilket nummer det var, men det var en strl 56. Och så hade den sömmar i ryggen, men jag ville gärna ha ett helt bakstycke som känns lite mjukare för en nyfödd som hela tiden ligger på rygg. Så måttade jag med en pyjamas vi gillade här hemma. Den stämde inte på nåt sätt med det mönster jag hade tagit mig an. Oj, ytterligare justeringar. Plus att jag ville ha grenkil och knäppning hela vägen ned i benen. Till slut fanns ingenting kvar från ursprungsmönstret! Men det var skoj på vägen!


Mönster:
Ja, jag måste nog kalla det för eget vid det här laget, för det finns inget kvar av det jag började med.

Material:
Ekologisk bomull/lycra med fårtryck från Jofotex. Till kantband använde jag Hilcos tunna interlock från Nea Nobelle.
Tryckknappar från KAM, köpta hos Babythings.

Bäst just nu:
Så mysigt att sy pyttekläder. Till en egen liten pytte dessutom! Jag lade ned en massa jobb på att få modellen som jag ville ha den, men det är en jättetillfredsställelse när man fått det.

Sämst just nu:
Att datorn med Photoshop och en massa bilder (dock säkerhetskopierade) i princip har kraschat. Ingen bildredigering innan ny dator och nyinstallation, med andra ord...

19 kommentarer:

Ewa sa...

Supersöt! När min Mio kom var han 52 lång o vägde 3.4 men 50 kläderna var ändå görstora på honom så du kan säkert mysa med den där ett bra tag. Om du inte får en bauting feståsch =)

od Andulky sa...

Så underbart söt!! Har också sytt en knappyjamas, ganska så tidigt i grav. Men ikväll har jag faktiskt suttit och ritat en med kuvertöppning :-). Tyget är grymt sött! Man kan inte få nog av pyttekläder...
Kram

MemLin sa...

Mysigt! Du är så duktig på egna mönster. Ska se till att rycka upp mig och sy lite pytte till mina krabater snart också. Kanske ska passa på under en helg inom snar framtid ;-)

Katharina sa...

Väldigt fin! Och alldeles lagom färgkombo liksom.

Strömming sa...

Jättehärlig pyjamas/overall/bodysuit! Älskar också fåren från Jofotex! Grenkil i sådana här är ju toppen, då får blöjan plats också!

fabelblå sa...

For en søt liten pyjamas! Og så pent sydd!

rockefår sa...

Kjempefin pysjamas/heldrakt. Den er jo så fin at den burde brukes om dagen også synes jeg!

Kjekt å se innlegg fra deg igjen, det betyr forhåpentligvis at formen bare blir bedre.
Godt svangerskap videre, og kos deg med å sy så mye babyklær du har lyst og ork til. Alltid gøy og inspirerende å se alt det fine du lager:-)

SiriR sa...

¨å deilig at du føler deg litt bedre:)

Så søt liten pysjamas, gøy å få sy så små klær!

Retro Elephant sa...

Oj oj oj vilken söt pyjamas, gillar verkligen tyget!

//Lina

Anonym sa...

Så gullig. Allt, från tyg till modell. Det riktigt lyser om din aplagg, de ser så välgjorda ut. Kul också att få sy till en liten mini...

Fangoria sa...

Så underbart söt, bebisen kommer säkert mysa mycket i den!

Emmy sa...

Vilken fin pyjamas. Har tänkt att sy lite pyjamasar till min dotter. Men har sådan problem med att få tryckknapparna att sitta fast ordentligt. Är den tången som du har skrivit om här bra? Funkar den till plastknappar?

Thea sa...

Tack för alla era kommentarer!

Emmy: Ja, min KAM-press fungerar ihop med plastknappar också. Men måste bara ha en annan insats till den om man använder plastknappar. JAg tycker den är bra. Men jag var nöjd med min rätt enkla Prymtång innan också. Fast till den finns det nog inte plastknappar.

Mimmi sa...

Mysigt, mysigt!

Debbie sa...

Då väntar vi tillökning ungefär samtidigt. Jag har inte riktigt kommit till boafasen än, men hoppas att den infinner sig i tid så att bebis kan få en lite egen garderob och inte bara en massa ärvt.

Supersöt dress! Kul att se fårtyget lite mer live :)

LustigLinda sa...

jättesöt! Vad mysigt med en liten, liten en hemma. När de blir större sa kan man sakna det där bebisgoa.

Jes sa...

ÅÅÅ vilken fin pyamas!!! ja visst är det skönt när gravidkoman lättar ;)

sorkmor sa...

supersöta :)

KRUMELEJ sa...

Så jättekul det måste vara att få sy små plagg till sin egen lilla "bullbebis". Som vanligt ser det ju superproffsigt ut och så himla sött!