tisdag 14 december 2010

FÅR jag lov?

Det är nu ett tag sen jag sydde den här lilla fårbodyn. Det gjordes i det första rycket efter hemkomsten från BB. Ni vet, när bebisen sover, maken är hemma och hormonerna dansar hambo i kroppen? Då har jag hur mycket energi som helst. Det är innan verkligheten kommer ikapp, det.

Lillebror var en ganska stor lillebror när han kom, så fårpyjamasen och happy streetpyjamasen jag sydde till honom var i minsta laget. Vi började med att använda happystreetpyjamasen och insåg att han snabbt skulle växa ur den. Därför fick lillkusinen fårpyjamasen. Hon var nämligen något nättare när hon kom.:-) Fårtyget tyckte jag så mycket om och det vore ju väldigt synd om inte lillebror fick ha något fårplagg. Därför sydde jag en fårbody till honom istället. Han är så fin i den! Men det kanske beror mest på att han själv råkar vara så fin! :-)

Mönster:
Eget, strl 56

Material:
Fårtyg i bomull/lycra från Jofotex.

Bäst just nu:
De underbara leendena jag får från lillebror! Han har precis börjat le och jag hade nästan glömt hur lycklig man kan bli av ett litet skevt leende!

Sämst just nu:
Jag missade lite på ett ställe på kantbandet. Ena sömmen på tvillingsömmen tog ett par stygn preciiiis utanför kanten. Normalt brukar jag riva upp hela kantbandet och göra om. Men jag struntade i det den här gången och sydde några stygn med vanliga maskinen istället. Om jag inte berättar så vet ingen, tänkte jag. Men nu berättade jag. Och nu vet alla!

22 kommentarer:

dajj sa...

Supersöt! Gillar verkligen fårtyget. =)

Fuskar du aldrig? Inte ens när det är till dina egna? Hjälp vad en annan får skämmas då... =)

Mimmi sa...

Det gör du rätt i! ...att inte repa upp, menar jag. ;-)

Själv blev jag inte helt såld på fårtyget och lät det faktiskt ligga kvar i hyllan hos Jofotex, men när jag ser bodyn så är den ju trots allt bedårande.

Ha de gott och njut så mycket av härliga leenden!

Kristin sa...

Åhh vad jag blir bebissugen! Och då har jag ändå en skrattande 10-månaders här brevid =)
Superfin body! Och det är klart man får fuska lite ibland! Till sina egna i alla fall =)

Cilla sa...

Hahaha.. jag vet!! Vet hur det är... gör likadant.
Supersöt body!

Gekko sa...

Sååååå fin body, och ännu finare perfekt liten hand! Kram kram från mig!

MinaMirakel sa...

vilket underbart kort!/Åsa

Strömming sa...

Vilken härlig body och söt liten hand! :D

Pyssellycka sa...

Underbar body! Fårtyget i den färgställningen är jättefin. Och visst får man fuska lite ibland även om jag inte riktigt förstod vad du hade fuskat med :-)!

Anonym sa...

Jättesöt body. Du tar väldigt fina bilder också. Ta hand om er och hoppas energin återvänder - inom ett halvår eller så... ;-)

Äppel Päppel sa...

Åh, så söt! Jättefin bild på lilla handen!

od Andulky sa...

Underbar!
Hoppas ni mår bra, här är både L och V förskylda :-(.
Kram

Wcollection sa...

men,å så underbar!!!

mimpen sa...

Underbart! Och det fotot på lilla lilla bäbishanden! Åååååå!

Junebacken! sa...

Fårtyget är helt underbart och som vanligt så är dina sydda saker så otroligt snygga! Jag blir också lite bebissugen nu men med tanke på att min äldsta blev 18 i söndags så kanske jag ska börja vänta på barnbarn istället??
Med tre små barn i huset varav den ena är bebis så vore det nästan omänskligt om du repat upp. Man kan inte hinna med allt!

JuMel sa...

Vilken underbar liten hand! Bodyn är så klart också fin och vem vet att du har fuskat förutom vi?!:))

Anki sa...

Helt underbar body och bäbis! Vaddå fuskat?!! ;-)

Knuffodragen sa...

Superfin. Jag tyckte verkligen om det tyget. Speciellt som omlott för då blir det lite fler "detaljer".

Jennie sa...

Jättefin body, fårtyget kom verkligen till sin rätt på den! Åh vad mysigt det låter med en liten bebis, njut och sniffa i nacken så mycket du kan! :)

Åsa Tidqvist sa...

sådana här bilder ger mig ont i hjärtat, och i smilgroparna, och i livmodern... ;)
jättefin body också!

Retro Elephant sa...

Oj oj OJ, vilket underbar fårbody!

//Lina

KRUMELEJ sa...

Livsfarliga bilder när man bestämt sig för två barn :D. Som tur är har jag kompisar med en nykläckt bebisar som man kan gosa med. Tänkte höra med dig angående tryckknapparna från KAM. Behöver man deras vertyg eller finns det någon adaptor som funkar till min prymtång? Ha en bra helg!

Thea sa...

Krumelej:
:-D
Tyvärr tror jag du behöver KAM:s egna verktyg. Jag har i alla fall inte hört om någon som fått KAM:s knappar att passa i något annat verktyg. Men de har tång man kan använda, så man slipper köpa hela tunga pressen om man inte vill.
//Thea