måndag 20 december 2010

Hett om öronen

Det här är verkligen världens bästa kalaspresent! Halva dagis/skolan springer numer runt med KokaLalmössor, framför allt i olika molnvarianter. I våras och tidigare i höstas sydde jag dem ofodrade, men nu när kung Bore satt klorna i nejden passar det bättre med fodrade varianter.

Dels fick döttrarna designa varsin till sig själva och sen har jag sytt till kompisar som haft kalas. Med på bild är dessa tre, men det springer även runt en i röda moln med rött fleecefoder, svarta stjärnor på rosa botten med rosa foder och cerisa husvagnar med svart foder.

Vill man sy en fodrad mössa gör man på samma sätt som när man syr en vanlig mössa (se beskrivning här), men man delar mönstret rakt av och tar två delar fleece och två delar yttertyg. Sen syr man ihop en del fleece och en del yttertyg (glöm inte sömsmån!) och lägger dem med yttertyg mot yttertyg och fodertyg mot fodertyg (ni fattar säkert hur jag menar!). Sen syr man på samma sätt som en ofodrad mössa. Man ska tänka på att mössorna blir lite trängre eftersom fleecen dels tar lite plats och dels inte är lika stretchig som trikån.

Mönster:
Eget (finns här)

Material:
Diverse trikå från JNYdesign
Fleecetyg till foder.

Bäst just nu:
Det är så otroligt roligt att mössorna uppskattas så! Äldsta dottern berättar att alla vill ha såna mössor och att nu senast på kalaset sa födelsedagsbarnet att det var den finaste presenten. Det känns jättekul att tjejerna kan få ge bort saker som uppskattas så. Och jag ser ju att de används, så det stämmer säkert!

Sämst just nu:
Jag hade tänkt att kusinerna skulle få varsin till jul, men det är bara att inse att det inte hinns med. Prioriteringen föll på revbensspjäll och julkläder till barnen. ;-)

4 kommentarer:

Ikuinen vauvakuume sa...

Jag undrar hur många barn springer runt med "dina" mössor, egentligen. Det finns ett par här också, nämligen ;O)

Tack så mycket med din hjälp och God Jul!

Mimmi sa...

Härliga mössor. Själv skickar jag iväg 5 st till olika håll idag och hoppas på att leveransen hinner fram innan jul. ;-) Moln är populärt, av 16 beställningsplagg så var 9 st i molntyg :-)

Prioriteringar känner jag igen, själv skall jag kompa 4 timmar i eftermiddag för att hinna med de sista julklapparna (kuddar och broderat förkläde till bror med sambo).

God Jul!

Style by M.O.M. sa...

Jättefina mössor, roligt när barnens kompisar uppskattar det!

Syr själv både med stjärn- och molntygerna och älskar verkligen den fina kvalitén!

Letar febrilt efter det rosa molntyget i jersey, men utan lyckat resultat. Några tips?

/Karin
"Tösabiten"

Anonym sa...

Jag måste börja med o tacka för inspiration och en härlig blogg!!! Jag undrar vilket mått det är på dina namnetiketter? De jag beställde från minanamnband.se var 1,5*6 cm. Har du specialbeställt dina?