tisdag 7 december 2010

Midvinternattens köld är hård...

Ja, vilken vinter det blev! Mitt i allt trebarnskaos kom flera decimeter snö. Väldigt snabbt blev man påmind om hur tungt det är att köra barnvagn på oplogade gator.

Det har inte blivit mycket sytt på sistone. Jag har knåpat med några mönster och sytt några små saker som jag tänkt blogga om när jag får en sekund över. I brist på möjligheten att verkställa några större projekt sydde jag i går tre små dregglisar i det fina bityget från Strömming. En riktig färgklick i vintersnön och värmer säkert små halsar gott i minusgraderna. Eller absorberar effektivt dregel eller mjölkkräks (det sistnämnda är högaktuellt här hemma).

Annars har vi det bra. Det är rätt intensivt med tre små busungar här hemma, men storasystrarna är så stolta och hjälpsamma och jag gör mitt bästa för att försöka fånga nuet mellan blöjbyten, dagishämtningar, lussebullsbak och julklappsplanering!

11 kommentarer:

Mimmi sa...

Så härligt att se ett livstecken och höra att ni mår bra.

MinaMirakel sa...

Visst är det underbart, man kan bli trött ibland mellan läxor, dagishämtningar och alla andra aktiviteter.
Men det är ju så kort tid i livet så passa på att njuta.
Väntar min "femma" i februari och bara längtar........../Åsa

annas alster sa...

Hej! Roligt att höra från dig, har saknat dig i bloggvärlden. Men var sak har ju sin tid, och nu är det bebis som gäller kan jag tänka. Må så gott! /Anna

ealina sa...

Man får vara glad över det man hinner med när man har en liten :) Jag är imponerad över att du hinner baka lussebullar, själv överlåter jag det till mannen, hihi.

od Andulky sa...

Så fina!
Kram

Pyssellycka sa...

Tid för sömnad och bloggande kommer nog det med, det brukar ju vara ganska fullt upp när man har en liten... Fina dregglisar!

Mia sa...

Allt på en gång, barn och julstök. Vad fint att du kan stanna upp också (och sy såklart!).

Tack för inspiration för uppvikbara ärmar på overall. Jag läste och trots egen gravidhjärna förstod jag till slut och tror jag lärde mig tredimensionellt tänkande på kuppen! Tack vare dig, vågade jag också sy dem och halvklar ser det bra ut! Det blir en brun fleeceoverall till en nyfödd, ska ha i mars och vill ha något till den allra första tiden.

Klaudia - www.miniskunk.se sa...

Vilket bra ord, trebarnskaos, det beskriver precis vårt liv. :-)

Thea sa...

Tack snälla för era kommentarer!

Åsa: Grattis! Jag har ju hört det innan, men jag tror inte jag har grattat förrän nu. FEM barn! Vad häftigt!

Ealina: Jo, maken var ju stand by så att säga!

Mia: Vad glad jag blir för din kommentar! Lycka till med den lilla sen!

Malin Skagerlind sa...

Oj så fint det där lejontyget var! Jag måste också gratulera till nytillskottet. Imponerad till tusen att du orkar sy också! Jag hade en syblogg för mer än ett år sedan men nu har jag lagt det på hyllan. Gjorde en rajd idag och surfar runt på alla bloggar jag sparat. Inspirerande! :-)

Mvh Mlain

Malin sa...

Har du några tips hur jag får till mönstret på överdelen till dreglisarna så det blir så där "bulligt"? Är nybörjare på området :) /Malin