onsdag 8 december 2010

Lejon till liten

Minns ni hängselbyxorna jag fick dille på tidigare i höstas? Jag sydde fem par, alla i storlek 56, för då hade jag bara mönstret i den storleken och jag bara kände för att sy såna byxor. Lillebror fick behålla två par och tre par har fått nya ägare. Jag älskar modellen och kan med glädje konstatera att de sitter superbra på.

Äntligen har jag fått tummen ur att gradera mönstret, så nu finns det upp till storlek 80 och kan relativt enkelt göras i ytterligare ett par storlekar. Några nya byxor har det inte hunnit bli, även om det står på vill-göra-listan (jag har frångått att-göra-lista till den lite mer realistiska skulle-vilja-göra-listan). Än passar 56:orna och kommer nog att göra ett litet tag till. Däremot gjorde jag verklighet av den gamla tanken att göra ett heldräktsmönster av hängselbyxmönstet.

Som jag sagt tidigare finns inte mycket sytid här hemma. Men när lillebror sov igår tänkte jag att "jag kan ju passa på att klippa till om jag hinner". Och det hann jag. Sen kunde jag ju trä maskinerna om han nu ändå sov. Och sy axelsömmarna. Och byta till bandkantaren. Och sådär höll det på medan lillebror tog en väldigt oväntad långlur. Så rätt som det var var jag klar med bodysuiten. Så himla nöjd jag är! Både med mönstret, tyget, själva overallen och att få ha gjort något eget ett litet tag!

Mönster:
Eget, strl 62, med utgångspunkt i mitt hängselbyxmönster.

Material:
Underbar stretchfrotté med lejontryck från Strömming. Tyget är mjukt och lättsytt utan att vara sladdrigt eller FÖR mjukt som en del andra stretchfrottéer kan bli, tycker jag.

Bäst just nu:
Det var så härligt att få förverkliga en idé igen. Det blir ju såkalrt väldigt lite sånt just nu, men jag blir påmind om vilken positiv energi man får av att sy. Och så kunde jag sitta och titta ut genom fönstret på ett vansinnigt vackert vinterlandskap medan jag sydde.

Sämst just nu:
Mja, helt pigg är man ju inte! Jag hade glömt bort (förträngt) hur korta pass små nyfödda sover i. Så jag lever i sömnbristens, hårrufsets och de bortglömda duscharnas rike ett tag nu! :-)

Tack till:
Odandulky för tipset att sy en bodysuit av lejonfrottén. Och det var förresten hennes frestande som fick mig att slå till på lejonfrottén, trots att tygkontot i preincip var överskridet. Men det tackar jag för, jag är så glad att ha det i tygsamlingen!

18 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Den är helt underbar och tyget är bara så smaskigt! Imponerad över att du lyckades utnyttja sovstunden, det är så lätt att man liksom bara väntar på att de skall vakna igen när man inte vet hur länge de skall sova.

Thea sa...

Tack!
Ja, egentligen borde jag ha sovit, men jag trodde det skulle bli en tjugominuterssovning som vanligt så det inte var någon idé. ;-) Och hade jagtrott innan aat jag skulle sy kalrt den så hade jag inet orkat börja, haha!

Jenny B sa...

Så fantastiskt fin. Skulle vara roligt med en livebild så småningom.

Thea sa...

Den sitter på nu! Lite stor visserligen, så för att göra modellen rättvisa ska jag nog vänt lite med att fota...

Söstrami.se sa...

Jättefin!!! Underbart tyg - och vad skicklig du är på det där med mönsterkonstruktion!

Benglan sa...

Superfin dress! Älskar dressar! Och mina barn ska ha det tills de själva vägrar (än så länge går det bra..) Det där tyget måste jag också testa. Är lite trött på sladdriga frottétyger och den stora nackdelen med att internetshoppa är ju att man inte kan känna och klämma på tyget först.

Wcollection sa...

Åh, helt fantastisk!!! inte köpt hem tyget men ångrar faktiskt det nu... kanske skulle passa på å sy nån dress innan jag hamnar i samma "rik" som du där sömn å egentid är som bortblåst;)
Kram Tina

MinaMirakel sa...

Jättefin dress, gulligt tyg!/Åsa

od Andulky sa...

Underbar!!
Hann faktiskt sy en nu på förmiddagen :-). Blev så sugen när jag såg din fina!
Kram

Jennie sa...

U-N-D-E-R-B-A-R!!! :)

Strömming sa...

ÅH så fin! :D Håller med, tyget är så bra att sy i, min cover älskade det och har aldrig sytt så fint nångång!

Så härlig modell också! :D

Mia sa...

Bebisar är härliga, och nästan mest härliga när de sover, länge. Glad att du fick stunden, som bestod av massa småstunder. Förstår precis vad du menar när du skriver att du inte orkat komma igång om du trott att du blivit klar. Så glad för din skull.

Hoppas att du får duscha i fred snart ;-)

Fangoria sa...

Helt underbar!!! Gud vilket fint tyg också!

Jennie sa...

Grattis till söta lillebror. Jättesöt sparkdräkt, synd att jag inte har någon så liten bebis att stoppa i!

Passar också på att tipsa om en liten utlottning av en necessär som jag har på min blogg. Kanske vill du vara med?

http://mammaspyssel.blogspot.com

Jes sa...

Superfint!!!! nu blir jag sugen att sy en bodysuit till lila E av min bit oxå :)

Mimmi sa...

Underbar fin!

Jag vill ha en liten att sy till också ;-)

Lykke sa...

Kjempe flott!!! Har bestillt dette stoffet jeg også, så vakkert :)

Solveig Lövendahl sa...

Helt underbar!