lördag 13 oktober 2012

FärgklickÄntligen har jag investerat i det Strömmings randiga tyg.  Jag har suktat så länge efter det men inte kommit till skott.  Det är så fint i färgerna och passar ihop med de andra av hennes tyger, som här de gröna girafferna.  Girafftyget är förresten samma supermjuka som feerna och lejonen.  Otroligt härligt!  Raglansömmen är diskret nedstickad med en tråd i samma färg som tyget.  Tror det hade blivit rörigt att blanda in något mer.
 
När man har olika färg på tröjan och ärmarna är frågan vilken tråd man ska välja.  Jag har kommit fram till att det snyggaste är att gå på ärmarnas färg.  Det är ju oftast den sömmen man ser eftersom det är vanligare att vika upp ärmen än fållen nedtill. 
 
Mönstret är ytterligare ett steg i mitt tröjmönsterutvecklingsarbete.  Den här gången har tröjan en tight passform; BV +6.  Dessutom är kullen lägre än på någon av de tidigare varianterna.  Tycker den blev väldigt trevlig faktiskt.  Fast det kanske var de snygga tygerna som gjorde det? :-)
 
Mönster:
Eget, strl 92
 
Material:
Randig jersey med lycra och giraffer i bomull/lycra, båda från Strömming.
 
Bäst just nu:
En lugn helg hemma med familjen.  Det var inte igår...
 
Sämst just nu:
Alla idéer som stormar i mitt huvud!  Ju mer jag syr desto fler idéer får jag!  Och tiden finns inte att göra något av alla.  Måste se till att skriva ned ialla fall, så jaghar till sömre tider.

4 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Det där giraff tyget ser jag att jag måste investera i!
Tröjan blev en riktig färg klick!/Åsa

Thea sa...

Ja, visst är det fint! Jag har grönt och orange. Finns även i turkost.

Susanna sa...

Så fint det blev! Jag har ännu bara sytt i det orange och det blå, detta blev hur snyggt som helst :)

Pyssellycka sa...

Mums, det blev jättesnyggt!