fredag 12 oktober 2012

Outtröttlig

Jag jobbar ihärdigt vidare med mitt tröjmönster.  Fram till storlek 92, eller i alla fall 86, har lillebror mest haft bodies.  Det har han slutat med nu.  Istället är det tröjor som gäller. Nu är det ju inte så att jag inte har tröjmönster jag är nöjd med.  Nejdå.  Jag har massor. Men jag har inget eget i storlek 92 och jag vill väldigt gärna prova olika varianter och se vad jag gillar bäst och hur olika konstruktionsval påverkar slutresultatet.  Att sy i skräptyg och testa är inte riktigt min grej; halva nöjet är att prova olika tygkombinationer också.  Och det finns ju inget rätt och fel - det är bara olika varianter och modeller.

Det framgår inte riktigt av bilden, men girafftröjan är något vidare än den randiga. Båda tröjorna har medelhög ärmkulle.  Just nu jobbar jag med en variant baserad på låg kulle också.  Skam den som ger sig!

Mönster:
Egna, strl 92 BV+12 resp BV+8

Material:
Vågade ränderjersey från JNY.  Tror dessvärre det är slut.
Giraffer i bomull/lycra från Jofotex.
Turkos muddväv från Stoff och Stil.

Bäst just nu:
Två färgglada tröjor som jag är riktigt glad för.  Undrar om inte girafferna är favoriten ändå?

Sämst just nu:
Jag tror jag skulle kunna lägga hur mycket tid som helst på att konstruera mönster.  Det är så himla kul!  Jag vill bara veta mer, varför, vad som händer...  Men man vill ju hinna sy också.  Och så finns det ju en del måsten i en trebarnsfamilj...

2 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Härliga tröjor, kul att höra hur mönsterkonstruktionen utvecklas..../Åsa

Susanna sa...

rackarns nu biter du mig ännu mer i mönsterkonstruktionsfoten! jag ska sätta mig och läsa ikväll!