måndag 22 oktober 2012

Ny höst - ny jacka
Får jag stolt lov att presentera lillebrors nya höstjacka?  Det var nämligen som jag befarade - att den tunnfodrade jackans användningstid blev alldeles för kort.  Ändå känns deet bra att jag fick den gjord.  Hellre klar och använd ett fåtal gånger än liggande som ett UFO i en låda.  Den får bli till barnbarnen!

Nu när termometern börjar krypa ner mot bara ett par grader på morgnarna är det skönt att ha jackan lite tjockare fodrad.  Jag köpte ett färdigquiltat mörkblått foder på Stoff och Stil till fram- och bakstycket.  Ärmarna fick vanligt acetatfoder. Kanske aningen tunt nnu på senhösten, men det går bra att få plats med en inte alltför tjock fleece under. Jag har kommit fram till att jag gillar glansiga foder bäst på jackor.  Även om det är både gosigt och snyggt med fleece vägs det upp av att det är så oändligt mycket lättare att få på en jacka med glansigt foder på små bläcksfiskarmar.

Mönstret är i grunden detsamma som till vår/höstjackan. Lite annan krage och annan skärning på ärmarna.  Plus att denna går ned över rumpan och har resår i ryggen samt vindlist..  Fickorna är såklart olika också.

Mönster:
Eget, strl 86, BV +16.  I grunden detsamma som till denna.

Material:
Marinblå manchester från Sundbybergs Textilcentrum.
Fodertyg från Stoff och Stil.
Mitt favvoretrotyg från tyggömman här hemma till detaljer.

Bäst just nu:
Jag är stolt varenda gång jag får sätta på lillebror den här jackan.  Den klär honom så fantastiskt fint.  Färgerna på fickorna och kragen göra att det mesta är snyggt att plcoka upp i en mössa eller ett par byxor.  Eller de ärvda, röda höstskorna.

Sämst just nu:
Storleken.  Jag skulle naturligtvis gått på storlek 92.  Nu kommer den bara funka i höst; till i vår kommer det behövas en sorlek större. *hmmm, undrar vad jag ska gör för rolig kombination då...*

13 kommentarer:

annas alster sa...

Åååh, du får till det så fint! Vilket jobb! Ska bli roligt att se vilken kombo det blir till våren :)

Jag var och kikade efter dig några gånger i montern, men när du hade kommit hade jag nog dragit mig tillbaka till picknickområdet. Var liksom lite trött :)

od Andulky sa...

Helt helt underbar!!!!

Skrekk o Gru sa...

Fantastisk flott og inspirerende prosjekt!

AvMeg sa...

Veldig flott jakke - mye arbeid bak den :)

Linnéa sa...

Så fin!!! Din lillebror kommer ha den finaste jackan!

Åsa Tidqvist sa...

sjukt fin! som alltid när du syr!! =)

Eli sa...

ååh, den var kjempefin!! Og jeg er helt enig i det med glatte stoffer til fôr. Alt som kan lette påkledning gjør morgenen bedre både for liten og stor :-)

Annikwa sa...

Helt fantastisk!

ekåå sa...

Åh, vad fin den är! :)

Susanna sa...

och ännu snyggare i verkligheten!

Krimskrams sa...

Underbart fin! Skogstyget är en av mina stora favoriter också :)

Jes sa...

Vilken underbar jacka!!! verkligen välarbetad och med fina detaljer. Härlig kombination av färger. En riktig humörs höjare!!!

Retro Elephant sa...

Du har så underbar känsla för detaljer, kanonfin!

//Lina