måndag 2 juli 2007

T-shirt med kanintryck

När jag i helgen satt och ritade med äldsta dottern fick jag en idé - min nytecknade kanin skulle bli ett T-shirttryck! Jag hade köpt skrivarpapper avsedda för T-shirts och scannade in min teckning, skrev ut den på transferpappret och strök fast den. Jag gjorde för säkerhets skull detta innan jag sydde T-shirten... Men hur klantig får man vara - tror ni inte jag råkade stryka på trycket - inte en utan två gånger när jag pressade sömmarna. Som tur är syns det inte så väl.

Trycket blev OK, men när jag blir lite rikare ska jag nog kanske införskaffa en sån screenram så att man kan göra riktiga textiltryck. Det ger ju ytterligare en dimension att kunna göra skojiga tryck på det man gör.

Mönstret till T-shirten kommer från Ottobre 3/2007 och tygerna är från E-slöjd.

7 kommentarer:

Maria sa...

Supersöt design! :)

malin sa...

Jättekul juh! Och tänk vad kul att låta kidsen själva rita vad dom vill ha för motiv! Dedär måste testas!

DORIS DAISY sa...

Hej!
Jättegullig tröja! Älskar dina fina solhattar, jättehärliga färger!

Thea sa...

Tack snälla ni!

Malin: Ja, visst är det en superkul idé! Jag har också tänkt på det. Än så länge är vi inne på huvudfotingstadiet och det blir så mycket att klippa runt :-) Men sen så!

Carolina sa...

Jag har haft den idén länge men inte kommit till skott. Har till och med färdig teckning P gjort som bara ska över på en tröja.

Thea sa...

Carolina:
Du måste berätta hur det blev när du har gjort det. Jag är lite misstänksam på hur bra trycket kommer att sitta, men det får tiden utvisa. Det är ju lite av ett test, detta.

Gekko sa...

Härlig! Och mycket unik!