torsdag 5 juli 2007

Kanintröja med lång ärm

Detta är en vidareutveckling av Kanin T-shirten jag gjorde häromdagen. Jag blev så förtjust i motivet (får man förresten skriva så när man ritat det själv?!) och ville göra något mer av det. Den här gången gjorde jag en applikation av gul velour. Jag pressade på tunn, tunn, töjbar vlieseline först och hade applikationspapper bakom när jag sydde. Först nålade jag fast kaninen och sen sydde jag med långa raka stygn runt och sen med en satängsöm över raksömmen. Det blev riktigt bra, även om jag behöver träna lite mer på kurvorna! Mönstret på tröjan är en T-shirt från Ottobre 3/2007 - samma som till kanin T-shirten, men jag förlängde ärmarna till hellånga. Detta var faktiskt första gången jag vågade mig på att sy en halsmudd med overlockmaskinen. Det går verkligen otroligt mycket snabbare, men man måste ju hålla tungan rätt i mun när man gör det! Stickade sen ned sömsmånen med orange tråd. Som vanligt hamnade namnlappen på ärmen.

Den randiga trikån är från Jofotex, mudden till linningen från E-slöjd och velouren till kaninen från Krabats butik. Denna tröja var till lilltjejen, men storasyster blev till sig och vill ha en likadan. Jag får väl ta mig till Jofotex nån gång här i sommar och handla mer tyg. Det blir ju lätt så att man testar sina idéer på grejer till den lilla först, för skulle det bli fult är det ju inte lika mycket tyg som går åt fanders då...

8 kommentarer:

Carolina sa...

Men hur har du syt på muddar tidigare då? Så fort jag införskaffat min overlock började jag sy i princip allt på den ;) Lite för mycket skulle jag gissa, det får framtiden och tvättmaskinen utvisa.

Thea sa...

Med den gamla vanliga maskinens "hushållsoverlocksöm". Jag har sytt så himla lite kläder att det där med muddar och så har varit lite läskigt! :-) Och att då ge mig på dem med overlocken som klipper samtidigt har känts VÄLDIGT vanskligt!

Ida sa...

Det är klart att man får säga när man är nöjd med något. Kaninen är gööör söt. ser ut som om han tittar nyfiket på något.

Thea sa...

Tack! :-)

malin sa...

Självklart så får man säga så! Särskillt i dehär fallen när den verkligen är ursöt :)

Gekko sa...

Det är klart du skall säga så! Den är ju verkligen ursöt kaninen!! Har den fått ett namn? Tröjan är verkligen jättefin, jag forstår att storasyster också ville ha en!

Stickningen i halslinningen och fållen nederst och på armsluten, hur har du sytt de? Jag kan inte se om det är tvillingnål eller inte och blir så nyfiken!

Applikationspapper, vad använder du då? Jag vet att folk har använt matpapper och så, men vad använder du?

DORIS DAISY sa...

Underbar tröja!

Thea sa...

Jag får väl fantisera ihop ett namn då... eller låta tre-och-ett--halvtåringen göra det. Fast då blir det väl Pippi eller Spiderman eller nåt :-)

Ärmarna och nederfållen är sydda med 4 mm tvillingnål. Halsringningen stickade jag ned med vanlig raksöm.

Applikationspapper är ett lite styvare papper, som kraftigt, lite finare mönsterpapper, inte alls glansigt som smörpapper. Jag köpte mitt i affären där jag köpte min symaskin. Om du inte får tag på det får du höra av dig igen, så får jag ringa dem och fråga vad det heter!