onsdag 12 september 2007

Hundtröja

Den här tröjan har jag skapat ihop med äldsta dottern. När hon en dag stolt visade upp sin fina hund hon hade ritat kom jag på att den skulle göra sig bra på en originell tröja till henne själv. Nu måste ju jag i ärlighetens namn säga att just hund kanske inte är det första jag tänker på när jag ser den här figuren - den för snarast tankarna till en bild på ett uppförstorat kvalster som jag sett i nån apoteksreklam nån gång! Men den är SÅ fin och hon är så stolt, min goa tjej! Och jag också!

Mönstret till tröjan kommer från Ottobre 3/2004. Tyget är från E-slöjd och muddväven, som även hunden är gjord av, är beställd från Stoff & Stil. Tröjan är ihopsydd med overlocken, kantsömmarna och stickningen av axelsömmarna är gjorda med trippelsömmen (som på baksidan bildar den trippla täcksömmen som syns på bilderna) på Coverpron. När jag sydde fållen och ärmsluten hade jag steglängd 2,5, differentialmatning 1,25 och trådspänning 4-4-4-3. Det blev bra. Enligt mönstret skulle det egentligen vara en hank och en fastsydd knapp, men jag valde att sätta dit en tryckknapp med Prymtången istället. Den klarar faktiskt dubbla muddtrikåfållar utan att knapparna lossnar, vilket inte min HemLinetång gjorde.
Applikationen är sydd med satängsömmen på den vanliga maskinen. Jag hade den lite bredare när jag sydde fast motivet (hade vliesofix först och sen lösrivbart mellanlägg på baksidan) och lite smalare när jag sydde ben och svans. Ögonen är sydda på samma vis fast med svart tråd.

Jag hade gjort klart tröjan när jag hämtat dottern på dagis. Den eftermiddagströtta trumpenheten byttes mot ett stort leende när hon fick sin nya tröja. Det återstår att se hur jag ska få av den när det är sovdags...

Tack för inspirationen, Carolina, som tidigare har gjort en liknande åt sin son.

14 kommentarer:

Gekko sa...

Jag är kär! Det är klart att det är en hund! Och tröjan är helt underbar med sin färgkombination och fantastiska applikation! Otroligt bra teamarbete av mor och dotter, kan du inte hälsa henne det? Härlig!!

För mig som har lite strul med coverproen: vilken trådspänning hade du?

B sa...

Super, super jättefin!!!!!
Mycket stark design i applikationen.
:-)

Mycket inspirerande för oss som håller på och lär oss.
Tack för att du delar med dig!!!

Må så gott
// B

Thea sa...

Å, tack snälla!! Vad jätteglad jag blev för din kommentar!

Trådspänningen var 4-4-4-3; dvs normal. Ska lägga till det i texten!

Thea sa...

Det var egentligen Gekkos kommentar jag svarade på nyss, men tack även b, för din kommentar!!

JNYdesign sa...

Superfin tröja, och applikationen sen. Det syns att det är proffs som arbetar =)

Systickan sa...

Härlig tröja!! En så'n man blir glad av att se. Lite avis på trippelsömmen...

Thea sa...

Jnydesign: Tackar och bockar! Fast jag är verkligen inget proffs, men jag blir otroligt stolt när du skriver så!

Systickan: Mmmm, det är väldigt skoj med trippelsömmen. Fast inget krav för att det ska bli bra grejer. Det är ju liksom inte den det hänger på - man kan lika väl göra kantband i avvikande färg.

SNUX sa...

For en fantastisk hund!!!! Dette motivet kan du jo lage en hel kolleksjon med?

Klockarbarn sa...

Den skulle min dotter älska!! Hon vägrar ta av sig tröjan med terrier på (från Me&I). Jag tvättar den på natten medan hon sover.

Jes sa...

Vilken under bar tröja, förstår att hon inte vill ta den av sig :) Hunden blev jätte cool. Snygt med rosa tråd på grönt tyg.

Thea sa...

Klockarbarn - jag har samma erfarenhet med ett par bruna manchesterbyxor som jag fick tvätta på natten! Så jag sydde ett par nya, så jag hade två att växla med! De finns nånstans på bloggen under rubriken "världens första kokalaljeans". Förstår att din dotter gillar terriertröjan - det gör jag också!

Jes - jag det blev riktigt bra med rosa/cerise mot grönt!

Hanna sa...

Underbar tröja! Förstår att dottern är glad. Rolig idé, det måste jag nästan testa!

Lina sa...

Jättefin!

Carolina sa...

Kul när man kan inspirera! Tack för den fina beskrivningen och inställningar på Coverpron. Jag missade det där med mellanlägg på baksidan vilket resulterat i att mina applikationer bubblar si lite mycket.

Jättefin!