tisdag 5 februari 2008

Rosa till dockan!

Det har inte varit så mycket rosa här i huset förut. Äldsta dottern har varit mer imponerad av Spiderman och Pippi och får hon välja kläder själv kanske det snackas om rosa innan, men det slutar alltid med något annat. I alla fall ville hon så gärna att dockan Hanna skulle ha en kjol. Rosa skulle den vara. OK, sa jag och plockade fram velourtygerna. Då valde hon den ljusrosa. Som tur var hade jag matchande mudd.

När jag höll på tyckte jag att det skulle vara roligt att ha något till kjolen också och inte bara en gul-orangerandig tröja, så jag gav mig i kast med en tunika till också. Mönstret ritade jag själv efter att ha jämfört med de kläder jag sytt innan. I sann "Sy-till-barnen stil" gjorde jag ett enda stycke av den. Den fick sprund med knäppning och kantades med spets som jag hittade längst ned i en låda. Sen lekte jag lite med symaskinen och stickade ned sömsmånerna med en dekorsöm i rosa. Den var kanske inte riktigt tänkt att sticka ned just sömsmåner med, så det blev lite ojämnt här och var, men jag tror inte det spelar någon roll för Hanna!

Material:
Vit lakansväv
Lite spets

Bäst just nu:
Att se glädjen hos dottern!!
Att få frossa i lite krusiduller och frissilurer (som Pippi skulle ha sagt - har tittat en del på det nu under vattkopporna..)

Sämst just nu:
Att jag klippte lite fel. Halsöppningen bak blev lite stor. Men det är inget som märks. Sen blev väl inte dekorsömmen hlet hundra på alla ställen, men va katten!

10 kommentarer:

Carolina sa...

Jättefina!
Vet du om det finns ett liknande mönster på kjol till barn ca stl 116?

Thea sa...

Nä. Men det var himla enkelt att göra. Ta mudd som till ett par muddisar. Sen gör du kjolen lite vidare (midjemåttet plus ett par cm skulle jag tro) i midjan och vinklar ut litegrann ned mot fållen. Total höjd inkl mudd kanske ska vara en 30 cm?` Jag har tänkt testa till äldsta dottern, men det har inte blivit av än.

Klockarbarn sa...

Gud så sött. Som vanligt får din dotter välsydda fina dockkläder. Lyllo henne.

Carolina sa...

Tack Thea!
Ska prova, så får vi se hur den sitter på mottagaren (en storasyster till en ännu ej född bebis)

Anonym sa...

Vad gullig toppen blev med den breda spetsen. Kände att jag blev barn igen...vill ha...var väldigt svag för rosa och "tuttinuttigt" som ung/yngre.

Anki på sytt/vurm sa...

Världens mest bortskämda docka?
Tror hon har snyggare kläder än mina barn :D

Thea sa...

*haha* Tack Anki! :-D
Och tack ni andra också för era gulliga kommentarer.

Jes sa...

Vilken supergullig "outfit" till dockan. & så välsydd säger som anki världens snyggaste ekiperade docka.

á Yeliqa sa...

Jättefina dockkläder. Blev lite påmind om att jag lovat dottern att sy lite kläder till hennes Alice :) Tack för inspirationen att sätta fart

Gekko sa...

Vilket snyggt set! Jag får lite dåligt samvete för min Gullklumps docka som inte har så mycket kläder än. Men nu kommer mamma och hälsar på om en vecka och då har vi en tanke om att köra ett dockklädsryck! Fast de blir nog inte så genomarbetade som dina misstänker jag.