torsdag 9 april 2009

Västklänning till lillasyster

Ibland vet man inte varför det tar sån tid att blogga om saker man sytt. Som den här västklänningen från senaste numret av Ottobre. Jag har haft bilderna upplagda rätt länge, men liksom aldrig fått till texten. Men nu så! Om själva klänningen är inte så mycket att säga, jag har följt mönstret helt och lärt mig ett och annat. Tex rynkningarna vid bröstet var nya för mig. Och istället för att köpa snedslå gjorde jag likadan som tyget, med snedslåvikare. Jag tyckte tyget talade så mycket för sig själv att jag inte ville bryta det.

På understa bilden har yngsta dottern (själv!) satt på sig sin favoritmössa. Den har Jenny (JnyDesign) gjort till henne. Båda tjejerna fick varsin mössa i ett bytespaket förra året och de här mössorna har varit storfavorit i vinter; inga andra mössor har dugit. Vi har fått så många kommentarer och så mycket beröm för dem. Tack Jenny!

Mönster:
Västklänning Siri, Ottobre 1/2009.

Material:
En helt underbar manchester som var slut på flera ställen innan jag fick sista biten hos Tygpyssling. Återigen: jag förstår inte vad jag väntade på. Jag gillade ju tyget så fort jag såg det ovh borde veta vid det här laget att då ska man hugga!

Bäst just nu:
Jag älskar tyget!

Sämst just nu:Är kanske inte helt nöjd med alla detaljer. JAg hade lite svårt att få till skärningarna vid bröstet, så egfentligen skulle jag vilja träna en gång till på dem. Men jag behöver ju inte fler såna här klänningar!

Övrigt:
Glad påsk allihop! :-)

9 kommentarer:

Madelene sa...

Den där västklänningen har jag funderat på med :0) Men det är just rynkningarna som hindrat mig! Va det överdrivet svårt eller? Vilken otroligt fin manchester!!!

MemLin sa...

Jättefin och vad tuff den såg ut på med byxor till.

Bravo sa...

Den ble jo nydelig, da!!

SiriR sa...

Veldig stilig! Søt modell (både kjolen og jenta!)

Strömming sa...

Åh vilken snygg klänning! Helt enkelt underbar! Klockrent tygval!

Hello sa...

Det var ju tur att jag inte valde det mönstret då när jag lite snabbt skulle svänga ihop en flodhästklänning häromkvällen (hamnar på bloggen ikväll). Snygg blev den i alla fall!

Karin sa...

Vad fin den är! Hade jag en tjej att sy till så hade hon haft den....

Åsa Tidqvist sa...

Denna har jag tittat på massor av ggr, har ett pefekt tyg för denna! Vad var det som var svårt sa du? har du några tips om jag vågar mig på den?!

Thea sa...

Tips? Njae. Det som var lite ovant (snarare än svårt, kanske) är väl rynkningen i livet. Men där har jag nog inte tips, tyvärr. Skulle kanske behöva ett själv!