lördag 30 maj 2009

Lite avbetat...

Först ut efter Galleri Hemsyttproduktionen blir ett par beställningar och ett byte. Den cerisa klänningen ska till en sexåring som själv valde färgkombinationen. Hon såg så glad ut när hon fick den att jag blev alldeles rörd! Och mamman berättade att hon stolt hade haft den på dagis dagen efter.

Den turkosa med vit stjärna ska flytta till en liten tjej som redan har ett KokaLalplagg i garderoben sen tidigare. Det är alltid så kul med beställare som kommer tillbaka och det är jättekul när de har egna förslag och idéer som nu. Det var alltså inte min egen idé att göra en vit stjärna på den turkosa klänningen, men visst blev det himla fint?

Det sista paret är ett byte. De allra minsta storlekarna i retrobrallorna jag sytt tidigare har varit för små. Nu har jag justerat mönstret och sytt ett par nya till en liten tjej vars storasyster redan sliter på sitt likadana par hemma. Hoppas dessa passar bättre!

Mönster:
Egna

Material:
Turkos och cerise velour från Michas Stoffecke.

Bäst just nu:
Allra bäst är när beställare kommer tillbaka. Dessutom fick jag ett så himla gulligt mail från beställaren av den cerisa klännignen. Tack! Det värmer!

Sen är jag faktiskt lite lättad över att sytt klart några beställnignar som väntat. Nu ska jag ge mig i kast med övriga!

Sämst just nu:
Det finns en viss risk att det inte är så mycket nyheter på bloggen här. Hoppas ni inte tröttnar på att se samma, samma, hela tiden. Jag har massa idéer i huvudet och jag hoppas hinna förverkliga dem framöver.

11 kommentarer:

Emilia sa...

Det gör inget att se "samma" saker på din blogg - när de är så snygga :) /Emilia

LillaBarn sa...

Åh, vad fina... Jag vet absolut nu vilken färgkombo jag skulle vilja beställa (om du har de färgerna förståss.) Kanske inte så originellt, men fint - Gula retro byxor med brun stjärna och bruna knytband, vida ben. Mätte dottern, och hon är 96cm lång, så jag vet inte vad hon skulle dra i svensk storlek. Min käre IT-man ska fixa min email innan helgen är över, så jag kanske kan mejla dig på Måndag. Mvh Emilie

Thea sa...

Det går jättebra att maila efter helgen! Jag har gjort gula m bruna band förut, men utan stjärna. Det blir nog jättefint!

Doris_Assar sa...

Nejdå - jag tröttnar inte! :-) Jättefina kläder!
Men jag kan förstå suget efter att testa lite nytt också! Hoppas du får tid till det framöver. Får kanske hoppas på lite regniga dagar i sommar? ;-)

Sandra sa...

Även om modellerna är detsamma, så blir färgerna och kanske någon applikation annorlunda!

Ändå riktigt kul att se när de är så fina och proffsigt sydda!

MinaMirakel sa...

Man blir jätteglad av att se dina kläder, tänk då på hur glad man blir av att se ett barn i dom.
Riktigt poppigt skulle jag vilja säga./Åsa

SiriR sa...

Blir ikke lei av å se klærne dine. Så kule, og stadig nye fargekombinasjoner på gang. Herlig!!

Jes sa...

Man kan alldrig titta sig mätt på dina retro-plagg, de ger bara ha-begär varjegång :) superfina och härliga färgkombinationer

fante sa...

Det går inte att tröttna på något som är så där snyggt :-D

Gekko sa...

Jag har visst missat att kommentera, vilket som du vet inte beror på att jag tröttnat! :-D
Vad härligt med en sexåring som väljer själv och sen blir så nöjd! Då har du all grund till att känna att du verkligen lyckats! :-)

Anonym sa...

fantastiske retrobrallor! utrolig flotte;)