fredag 29 maj 2009

Traktortröja unisex

Egentligen hade jag tänkt sy flera stycket att ha med till Galleri Hemsytt, men verkligeheten hann ikapp mig (dvs insikten om att dygnet bara har 24 timmar och att man bör sova åtminstone ett par av dem...). Det blev bara tre stycken; dessa två i 74/80 plus en till ornage i 86/92.

Trycket är ett screentryck av traktorn som pappa förra sommaren ritade till min yngsta, traktortokiga lilla tjej och som har fått pryda diverse alster på sistone. Färgerna valde jag för att de skulle kunna passa till både små killar och små tjejer, för även om det är lite rosa i den ena så är den inte en traditionell "flicktröja" för det, eller?

Dekorsömmarna är sydda med min Pfaff. Å, jag tycker så mycket om den, men blir samtidigt lite irriterad på att man löst det så dåligt med tillhörande pressarfoten som inte ger någon stadga alls när man fållar. Då vill man ju ha det spikrakt. Till Coverpron finns ju en fållgiude som hjälper jättemycket. Måste kolla en gång till om det inte funkar till Pfaffen också. Jag har för mig att man måste montera den på en specialpressarfot och då går det ju inte. Men jag kan ha fel! Tips emottages tacksamt!

Mönster:
Eget med utgångspunkt från Tillskärarakademins grundmönster.

Material:
Interlock från E-slöjd samt randig interlock från Jofotex. Mudd från Nea Nobelle.

Bäst just nu:
Jag tycker att tröjorna blev lite roligt annorlunda. Sen var det kul att få använda alla maskinerna. Jag hade trätt dem klart innan jag satt mig ned och sedan var det bara att gå från den ena till den andra utan trådbyte eller nåt. Skoj!

Sämst just nu:
Jag gillar ju som sagt lite mer unisex. Inte så att tjejkläder inte får vara tjejiga, men allt behöver ju inte vara tjejigt och rosa. Såklart att man har olika smak, men det finns så mycket sånt i handeln att jag verkligen efterlyser lite variation. Det blev jag varse när jag skulle handla sandaler till mina tjejer - det var i princip omöjligt att hitta något utan rosa eller glitter! Äldsta dottern älskar blått (gärna ljusblått), men några flicksandaler i ljusblått eller ens blått fanns inte. Ok, spindelmannensandaler då (fast det är ju knappast flick-), men hon har redan (eller hade, de är för små nu) spindelmannen på innetofflorna och ett par med den figuren får räcka!

Jag önskar jag kunde sy skor också...

16 kommentarer:

fante sa...

Snygga! Och jag tycker att de båda är unisex - mera rosa (utan gullgull) åt pojkarna :-D

När det gäller att få sömmen spikrak så har jag ett litet tips som hjälper en bit på vägen. Innan jag köpte fållguiden till CP:n brukade jag använda en målartejpbit att styra längs. Då har man åtminstone något att sikta på.

Thea sa...

Tack Fante! Önskar det hjälpte även till denna maskin. Faktum är att jag tom ritar ut en linje på tyget (med försvinnande markeringspenna) innan jag syr. Men inte ens det hjälper. Maskinen är helt enkelt inte tillräckligt stabil med den pressarfoten.

LillaBarn sa...

Himla fina...
Min email är kaktus igen, men min IT kunnige man ska fixa det säger han. Men frågan är ju som sagt när... Jag kan inte bestämma mig vilken färgkombo jag vill ha på retrobyxorna, kanske röda? Vilka färger har du på velouren? (Jag kan mottaga mejl men inte skicka, så om du vill kan du ju bara mejla mig med färger. Fast vänta tills efter helgen, eftersom du nog har fullt upp som det är.) Ha så kul i helgen!!

Ett Tu Tre sa...

Jättesnygga och klart unisex bägge två!
Apropå att sy skor - Gynther har ju inneskomönster i sina böcker till både barn och vuxna. Undra hur det skulle se ut, med traktorer på, hehe ..

Lilla NovaK sa...

Jag ÄLSKAR ditt traktortryck!! Det är helt underbart...

Tröjorna är superifna och jag tycker (för en gång skull) att den rosa tröjan funkar utmärkt till en liten kille!

Sandra sa...

Jättefina tröjor!
Snyggt med randiga ärmar!

Thea sa...

Tack!

Lilla Barn: Röda är jättefint! :-) Men du kan vänta till efter helgen, jag kommer ändå inte hinna nu!

Ett Tu Tre: Det var ju ett jättekul tips! Jag hade tänkt solhatt, men inneskor är ju lite kul också!

GRASRODA sa...

Så mye fint du lager!!!! Stilig med det traktortrykket, gøy at traktor også kan bli jentenes favoritt:)
God helg!

od Andulky sa...

Läckra!

Bravo sa...

Traktortrykket ditt er genialt kult! Kjempefine trøyer:)

SiriR sa...

Kjempekule t-skjorter! Stilig trykk.

Heilt spesiell sa...

Morsomme trøyer du har laget.De får nok ben å gå på:)

Babyportalen.se sa...

Tycker också att de är unisex! Jättefina! :)

//Hanna

Josefinaste sa...

Coola tröjor!! Önskar jag oxå kunde göra fotoscreen, men jag har inget mörkerrum så det får bli schabloner bara... Jättefina!

Thea sa...

Med screentecs grejer behöver du inget fotorum! Bara inte direkt dagsljus. Jag brukar köra i rumsbelydning på kvällen.

Gekko sa...

Härliga!!!