söndag 19 september 2010

Byxklänning i DeerDot-trikå

Storarsyster behövde ett bra plagg som kunde vara lite som en klänning eller tunika men att man ändå kunde ha byxor till. Och så är och förblir ju favoritfärgen blå. När jag tänker efter var det nog min favoritfärg också när jag var liten. Ja, jag gillar ju i och för sig blått fortfarande, men klär nog bättre i bruna och lite varmare nyanser. Men nu var det ju inte det jag skulle skriva om, utan om denna klänning som jag kallar "byxklänning", just för att man kan ha den till ett par byxor. Den är sydd i en härlig trikå från DeerDot. Precis perfekt för ändamålet eftersom den är lite kraftigare. För att pigga upp klänningen sydde jag på en applikation i form av ett hjärta i marinblå velour. Så här sydde jag applikationen.

Det var så roligt, för första dagen storasyster hade den på, ihop med ett par mörkbruna velourbyxor med lite pös, kom en av hennes fröknar spontant fram till mig och sa "vilken fin klänning hon har idag - har du sytt den??!" Då blir man ju glad!

Mönster:
Eget. Som en förlängd tröja, utställd bara 2 cm (totalt 2*4=8 cm) och med längd till mellan knät och grenen.

Material:
Härlig, mjuk trikå i marint/brunt från DeerDot. Jag har även en bit i färgställningen orange/turkos här hemma. Tänker mig kanske en bodysuit med rött kantband och röda stickningar. Eller...eller...eller...
Mudd från Stoff och stil och velour från snälla GobliGobli.

Bäst just nu:
Att klänningen fått vara på i tre dagar utan att få åka i tvättkorgen. Visst, ett smärre mirakel att den inte smutsats ned under tiden, men ändå. Nu ska den i alla fall in i tvättmaskinen, men det var säkrast att vänta tills dottern sover!

Sämst just nu:
Min dumma, dumma symaskin som jag under en längre tid irriterat mig på. Den syr inga fina stygn och nu krånglade dessutom trådspänningen när jag skulle sy applikationen. En service skulle vara på sin plats, jag vet, men det är inte bara det. Droppen rann över förra helgen och numer står en ny Pfaff Select 3.0 på sybordet här hemma. Men det är en annan historia och ett annat inlägg!

11 kommentarer:

Helena sa...

Jättefin klänning. Ännu ett tyg som jag har missat, det var jättefint. Grattis till ny symaskin också :)

GOBLIgobli sa...

Way to go, grattis till nytillskottet!! =)

Tänk att jag missade att tyget var från deerdot...?

Jes sa...

ÅÅ vilken härlig tröja :) Hjärtat blev pricken över i :)

OttoPippi sa...

Jag önskar att mina tjejer också kan tänka sig att ha byxor överhuvudtaget just nu.... :-)

En sån här klänning är ju jättepraktisk. Fin.....

Och så blir man väldigt nyfiken på det kommande inlägget om dina symaskiner... :-)

Fangoria sa...

Åh snygg!

od Andulky sa...

Jättefin och grattis till maskinen!! Jag har Pfaff select 2.0 och är hur nöjd som helst!!!

Hello sa...

Oh, grattis till nyförvärvet! Det passar väl lagom när du nu ska till och vara hemma igen.

Jag förstod inte vad som skillde en byxklänning från en tunika? För mig är det precis det en tunika är - en klänning som är lite kortare så att den passar att ha till byxor. En byxklänning associerar jag till byxkjol och det blir ju nåt helt annat. Och ganska spännande :) Den är väldigt fin i alla fall! Kul när det man syr uppskattas så mycket.

Jonglören sa...

Ränder i all ära men tänk så mycket en applikation kan göra. Jättefin! Du gör så himla tjusiga saker. Du var en av de bloggar jag först upptäckte när jag fick upp ögonen för bloggandet och du slutar inte att inspirera mig.

Thea sa...

Ottopippi: Här hemma är det ju inte alla som föredrar byxor heller...

Hello: Den är längre än en tunika. Skulle kunna användas med strumpbyxor också, men det lär väl inte hända... Men man kan nog kalla den tunika också om man vill! :-)

KroKKoFin: Tack! Vad kul! Och vad glad jag blir!

Mimmi sa...

Randigt är så snyggt och hjärtat blir pricken över i:et.

Junebacken! sa...

När jag städar min maskin kan jag ta bort höljet där man trär den. Den sitter ordentligt så man får ta i lite men ibland sitter den med hakar så se upp så du inte bryter sönder något. Genom att städa där kan man lösa mycket. Detta talar man inte högt om då det görs på service osv men det är en enkel åtgärd som man kan utföra själv.