torsdag 23 september 2010

Pösiga blombyxor

På Syfestivalen i våras köpet jag ett grafitgrått, lite kraftigare tyg med blommor i strukturmönster. Jag tänkte direkt att det kunde bli ett par lite coola byxor i det. Men det skulle ta ett halvår att förverkliga de idén.

Mönstret har jag ritat själv. Jag såg byxorna framför mig; lite pösiga, men inte för mycket, mudd i midjan och resår nedtill, lite roliga detaljer som besparingar, fickor och fuskgylf. Och nu är de klara! Äldsta dottern blev jätteglad och sa genast att hon skulle vilja ha ett par till!

Mönster:
Eget, strl 128

Material:
Tyg med lite struktur med blommor, köpt i MG-Tygers monter på Syfestivalen i februari i år.

Bäst just nu:
Äntligen ett byxmönster som blev precis som jag hade tänkt mig! Jag har förut haft lite problem med att få rätt höjd på linningen, men nu blev även det som det skulle.

Sämst just nu:
Just den här färgern tycker jag är jättefin, men jag inser att den är lite svårmatchad i garderoben här hemma. På bilden har dottern en tröja i aubergine/syrenfärgad campan som jag sydde för ett och ett halvt år sen (visst är det häftigtatt den sitter bra fortfarande!?!) Den passar fantastiskt bra till. Men annars är det ju rätt blått i garderoben...

8 kommentarer:

Hello sa...

Så härligt det är när man blir så där nöjd! De är fina!

Jag har tittat på ett liknande tyg i babycord, men inte riktigt kommit på vad det skulle kunna bli av det. Ett par byxor kanske vore nåt.

Vindling sa...

Väldigt snyggt! Undrar jag om man skulle kunna få på min stora dotter byxor av den typen. Här är det bara mjukisbyxor som gäller, och det vore kanske kul om hon någon gång skulle vilja ha på sig något som är lite snyggare till skolan.

Thea sa...

Vindling: Då är nog den här typen av byxor det perfekta! Skön passform, mjukt och så nära mysbyxor man kan komma men ändå i vävt tyg.

fabelblå sa...

Kjempefin fasong på buksa!

JuMel sa...

Läckra! Snygg modell och kul tyg, förstår att dottern är nöjd.

Nilla sa...

Jättefina! Orange borde passa till?

Thea sa...

Ja, orange kanske inte vore så dumt! Tack!

OttoPippi sa...

Heltuffa! Riktigt tufft resultat! färgen skule vara snygg till rosa....