tisdag 18 juni 2013

Pyttipanna


Jag kallar den min pyttipannakjol.  För så här kan man göra med diverse små färgglada överblivna tygbitar.  Alltså att man skär till valfritt antal tårtbitar ur en cirkel och gör en rolig helcirkelkjol av dem.  Jag plockade ihop åtta olika tyger (ok, alla var inte rester, men ändå), sydde ihop dem, stickade ned sömmarna och klippte till en 7 cm bred rå kant nedtill som var lika lång som kjolens omkrets (jag fick skarva tyget) som jag sydde på samtidigt som jag fållade kjolen.  I midjan sydde jag en mudd med resår i.

Sen slog jag till med två olika T-shirts att matcha med.  En enfärgad i svart eller vitt skulle nog göra ett lite lugnare intryck. Men vid närmare eftertanke: varför då egentligen?  När lillasyster själv är så långt ifrån lugn?!

Mönster:
Eget, strl 122

Material:
Diverse tygsnuttar från tygsamlingen.

Bäst just nu:
Kjolen är färgglad, den snurrar och den gjorde slut på några dåliga samveten!
Och så måste jag hälsa marsvinen Smulan och Fläcken välkomna till familjen.

Sämst just nu:
Bilderna ger faktiskt inte kjolen riktig rättvisa.  Men jag har inte lycktas få till någon livebild än i alla fall.

7 kommentarer:

Syserine sa...

Vad fina! Och den råa kanten nere var snyggt! Sybloggvärden har blivit lite tyst, kul att du fortfarande bloggar och delar med dig, trevlig midsommar!

lavendia sa...

Sådant tycker jag också om!

MinaMirakel sa...

Så piffiga!/Åsa

Susanna sa...

Den är så snygg!

Ugglan sa...

Vilken rolig idé! Och en riktig snurrkjol! Gissar att lillasyster är nöjd...

Annikwa sa...

Vilken härlig! Ser verkligen fram emot en livebild på den där! Eller många livebilder, ur olika vinklar... *drömmer* :-)

Hanna sa...

Jättefin!! Och kul ide, den ska jag komma ihåg tills lillan växt till sig lite och kan ha kjol! Visst är det svårt när man både vill vara ekorre och spara de finaste tygerna samtidigt som man känner sig nöjd när man sytt upp hela biten?! Glad midsommar!