måndag 11 juni 2007

Färgglad förklädesklänning

Min snälla kollega M hade letat igenom sina tyggömmor och bland annat hittat det här fina blommiga tyget. Tror det var en restbit efter en gardin från 70-talet. Inte nog med att jag fick det av henne - hon körde hem det åt mig när min bil inte startade (en liten klåfingrig tjej hade nämligen tänt lampan på passagerarsidan där bak...). Eftersom tygbiten inte räckte till en hel klänning kompletterade jag med lite lakansväv i matchande grön färg. I livet är lakansväven dubbelvikt för att det inte skulle bli sladdrigt. Mönstret på klänningen är från boken Baby Cool och är väldigt enkelt - ett framstycke och två bakstycken som knäpps ihop med knappar. Jag lyckades dock dabba mig när jag ritade av mönstret, så fram- och bakstyckena passade inte när jag sytt ihop alla delar. Men gott mod och en sax räddade situationen. Kantbanden runt hals och ärmar är gjorda av den gröna lakansväven: tygremsor på 5 cm tillklippta på snedden och sen dragna genom snedslåvikaren och pressade. Det blev jättebra. Tror jag ska investera i en som gör smalare snedslå också. Sömmarna valde jag att göra i vitt, kanske delvis för att jag inte hade någon tråd i rätt grön färg, men jag tyckte också att det gav rätt bra balans med vit tråd. Man måste bara vara lite noggrannare när man syr. :-)

12 kommentarer:

Nikka sa...

Jättefin!

Liksom sa...

Jättehärligt tyg och vad fint du fick ihop de olika tygerna! Kan inte bli annat än glad när man ser den!!

Florin sa...

Underbart tyg och riktigt fin mönsterpassning :-)

Klockarbarn sa...

Den är hur fin som helst. Ser väldigt välarbetad ut.
//klockarbarn

gullhjärta sa...

Superfin blev den! Jättefint tyg. Jag har varit på mina kollegor att rensa deras linneskåp, får se om jag kan hitta några godbitar.

Maria sa...

Nog den finaste blommiga klänningen jag sett på någon blogg hittills! Din förra i orange med vita påsydda blommor kommer på andra plats... :)

Thea sa...

Tack alla för era snälla kommentarer! Jag blir så glad!

LizA sa...

jisses, du hade ju oxå gjort en massa fina saker. älskar ideerna med lapparna, så det blir nog lite snodda ideer;-)

Anki sa...

Hej Thea, gillar din blogg oxå!
Fina grejer du gör ska genast kolla runt lite bättre :)
Antar att det är ok att länka hit?

Thea sa...

Absolut!

Gekko sa...

Vad glad man blir av det tyget och klänningen! Sitter här och läser din blogg och blir alldeles till mig av tempot du håller. Kul!

Thea sa...

Jag har turen att ha två tjejer som sover bra på kvällarna. Lilltjejen sover dessutom fortfarande två gånger om dagen. Dessutom jobbar maken en hel del just nu, visserligen mycket hemifrån, men det innebär ändå att toleransnivån för hur mycket tid man "får" tillbringa framför symaskinen ökar! Fast jag erkänner att det blir inte många minuter framför TV:n!